14 Nisan 2007 00:00

İş başvurusu bile ücretli!

Sabancı Holding’den ayrılarak altı yıl önce Esas Holding’i kuran Ali Sabancı ile Emine Sabancı Kamışlı, ‘Liderlik Zirvesi’nde ‘liderlik sırlarını’ anlatırken ‘sinekten yağ çıkarma’ yöntemlerini aktardı.

Paylaş

Sabancı Holding’den ayrılarak altı yıl önce Esas Holding’i kuran Ali Sabancı ile Emine Sabancı Kamışlı, ‘Liderlik Zirvesi’nde ‘liderlik sırlarını’ anlatırken ‘sinekten yağ çıkarma’ yöntemlerini aktardı. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, iş başvurularından para aldıklarını belirterek “Pegasus’ta 128 pozisyon için 76 bin 601 başvuru olmuştu. Bundan sonra başvurulardan para alalım dedik. Artık her başvurudan 10 YTL alıyoruz” dedi.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Liderlik Zirvesi, İstanbul’da başladı. Zirvenin ‘Girişimcilik ve Farklılaşma’ konulu oturumunda, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı yer aldı. Şirketteki saçma fikirlerin yüzde 51’inin kendisinden çıktığını belirten Ali Sabancı’nın ‘saçma’ fikre verdiği örnek, ülkedeki işsizliği ranta çeviren bir manevra aslında: “Pegasus’ta 128 pozisyon için 76 bin 601 kişi başvurmuştu. Bundan sonra başvurulardan para alalım, dedim. Her başvurudan 10 YTL aldım. Belki başvuru sayısı 5 bine inecek ama kaliteli başvurular olacak. Almak istediğin hizmet için bedel ödeme mantığı Türkiye’de çok eksik bir şey.” Her ne kadar eleme amacıyla hayata geçirdiklerini söylese de sonuç, holdinge bayağı yüksek meblağlar kazandırıyor.
Fırsatları kaçırmamak için...
Emine Sabancı Kamışlı, Sabancı Holding’in çok büyük bir şirket olduğunu belirterek “O büyüklüğün içinde kaçırdığımız fırsatlar vardır düşüncesiyle Esas Holding’i kurduk” dedi.
Emine Sabancı Kamışlı, Sabancı Holding’den ayrılmasının, aslında 2001 yılında birdenbire olmadığını belirterek “Ben o zamanlar sigorta sektöründeydim ve bir sürü değişik sektörlere girip çıkıyordum. Dışarıda daha rahat yaşayabileceğimi görüyordum. Babamın, eşimin ve kardeşimin desteğiyle bu yola çıktık” diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)
En önemli sorun işsizlik
İşsizlik, Türkiye’nin en önemli sorunları sıralamasında başı çekerken, bunu kayıtdışı ekonomi ve terör izledi. Vergi Denetmenleri Derneği’nin anketine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ciddi bir sorun olarak görülmüyor. Vergi Denetmenleri Derneği’nce internet üzerinden yapılan “Ülkemizin en önemli sorunu nedir?” anketine 800’den fazla kişi katıldı. Oy kullananların yüzde 41.1’i işsizliğin en önemli sorun olduğunu bildirdi. Yüzde 37.98 oranla kayıt dışı ekonomi ve yüzde 12.33’lük oranla terör Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer aldı. Ankete katılan 800 kişiden sadece 56’sı Cumhurbaşkanlığı seçimini sorun olarak gördü. Avrupa Birliği ile ilişkiler konusu da 13 kişinin oyu ile en az sorun olarak görülen konu oldu. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Ek ders hakkı için bir araya geldiler

SONRAKİ HABER

Grevci işçilere destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...