15 Nisan 2007 00:00

Brüksel havaalanı grevle felç oldu

Brüksel havaalanı, grev hareketleri nedeniyle hava trafiğine tamamen kapalı kalıyor.

Paylaş

Brüksel havaalanı, grev hareketleri nedeniyle hava trafiğine tamamen kapalı kalıyor.
Havaalanı itfaiye ekiplerinin önceki sabah saat 06.00’da başlattığı grevin yanı sıra güvenlik görevlilerinin grev eylemleri de devam ederken, sendikalar ile alan yönetimi arasında henüz uzlaşma sağlanamadı.
Sendikalar, ilk önerileri reddedilen alan yönetiminin tavır değiştirmemesi halinde grev hareketinin süreceğini duyurdu.
Alan yönetimi, güvenlik sorunları nedeniyle alanın tüm iniş ve kalkışlara kapalı tutulmasına devam edileceğini bildirdi.
Zarar büyük
Belçika hava yolları şirketi “Brussels Airlines”, bir açıklama yaparak, beklenmedik grev yüzünden 15 bin yolcusunun seyahatinin aksadığını, 200 uçuşun
iptal edildiğini, büyük zarara uğrandığını, yolculara bilet değişikliği, bilet iadesi, yemek veya otelde geceleme olanakları önerildiğini bildirdi.
Bu kadar büyük zarara uğrayan alan yönetiminin, grevci çalışanların ücret artışı isteklerini reddetmesi dikkat çekiyor.
Brüksel havaalanının kapalı kalması nedeniyle Türkiye’den Belçika’ya gelmesi öngörülen bazı uçakların Köln ve Amsterdam gibi kentlere yönlendirildiği, yolcuların daha sonra otobüslerle Belçika’ya getirildiği gözlemleniyor.
Bazı hava yolları şirketleri, boş uçakları Brüksel’den Liege kentine göndererek yolcuları bu şehirden havalandırmayı deniyor, ancak grevciler bu uçakların Brüksel’den ayrılmasını geniş ölçüde engelliyor. Havaalanında binlerce yolcunun gergin bir bekleme sürecinde kaldığı görülüyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bush, Wolfowitz’e kefil oluyor

SONRAKİ HABER

Kerbela’yı yine kana buladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa