15 Nisan 2007 00:00

Ocaklar kredi kartıyla yanıyor

Tüketici kredileri ve kredi kartındaki artış, borçla yaşayan bir toplum yarattı. En temel ihtiyaçlar bile kredi kartıyla karşılanırken borçlarını ödeyemeyenler nedeniyle bankaların ellerindeki kara liste uzuyor.

Paylaş

Tüketici kredileri ve kredi kartındaki artış, borçla yaşayan bir toplum yarattı. En temel ihtiyaçlar bile kredi kartıyla karşılanırken borçlarını ödeyemeyenler nedeniyle bankaların ellerindeki kara liste uzuyor.
Kredi kartı kullanımı sınır tanımaz hale geldi. Kredi kartıyla tüpgaz satışlarının her geçen gün arttığı belirtilerek yapılan her 100 satışın 35’inin kredi kartıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.
Milangaz Ticaret ve Sanayi AŞ Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Celil Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 kentteki bin 100 bayinin günde 22 bin tüpgaz satışı yaptığını söyledi.
Tüpgaz satışlarında halkın kredi kartıyla alıma yöneldiğini anlatan Mavi, müşterilerin taleplerine cevap vermek amacıyla bayilerinin eve teslimlerde seyyar pos cihazı kullanmaya başladıklarını anlattı. Mavi, kredi kartının son yıllarda yaşamın her alanında yer almaya başladığına işaret ederek “Vatandaşlar, son olarak ocaklarını da kredi kartıyla tüttürmeye başladı. Bölgedeki bayilerimizin sattığı her 100 tüpgazdan 35’inin satışı kredi kartıyla gerçekleştiriliyor” dedi.
Albenisi artırılacak!
Mavi, “Vatandaşların bazılarının, kartlarının limitlerini doldurduğundan tüpgaz alırlarken gelen görevlilere ‘kartımın bugün hesap kesim tarihinin son günü, tüpü bugün verin, yarın gelin karttan çekelim’ dediği bile oluyor. Böylelikle tüpgaz borçlarını bir ay sonraya sarkıtmanın yollarını arıyorlar” görüşünü dile getirdi.
Mavi, sektörde daralma olduğunu ve ayakta kalabilmek için firmaların birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içerisine girdiğini belirterek rekabet ortamında kalitesini en yüksek tutan bayinin ayakta kalacağını, temeli olmayan ve yatırım yapmayanların ise sektörden çekileceğini ifade etti.
Mavi, Türkiye’ye ilk geldiği tarihten bu yana tüpgazın görünümünde pek fazla değişiklik yapılmadığını, görünümünü değiştirmek için firma olarak bir süreden beri ar-ge çalışması yaptıklarını anlattı. Yaklaşık 1-2 ay içerisinde tüpgazı demir ambalajlı görüntüsünden kurtaracaklarını kaydeden Mavi, “Tüpgazı daha albenili hale getireceğiz” diye konuştu. (Adana/AA)
ÖNCEKİ HABER

Bugün telefonlar susacak

SONRAKİ HABER

Orta Afrika’da barış anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...