15 Nisan 2007 00:00

Narenciye üreticileri zorda

Mersin’in Silifke ilçesinde, ağaçların çiçek açması üzerine pazar bulunamadığı için dallarda bırakılan limonlar, üreticiler tarafından toplanarak bahçe kenarlarına dökülmeye başlandı.

Paylaş

Mersin’in Silifke ilçesinde, ağaçların çiçek açması üzerine pazar bulunamadığı için dallarda bırakılan limonlar, üreticiler tarafından toplanarak bahçe kenarlarına dökülmeye başlandı.
Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, yörede 20 bin dönüm arazide limon üretimi yapıldığını söyledi. Bu yıl 80 bin ton civarında limonun yüzde 70’lik bölümünün hasat edildiğini ifade eden Can, “Üretimin yüzde 30’luk bölümünün ise hasadı yapılamadı. Üretimde sorun yok. Ancak, pazarlama sıkıntısı yaşanması ve işleme tesisi bulunmaması nedeniyle değerlendirilemeyen ürün dert oluyor” dedi.
Bahçe kenarına döküldü
Ağaçların yeni meyve için çiçek açmaya başladığını ifade eden Can, dalında kalan limonların yeni dönemde verimi olumsuz etkilememesi için üreticiler tarafından toplanarak bahçe kenarlarına döküldüğünü belirtti.
Limonun bu yıl kilosunun 20-30 YKr’den satıldığını, ancak üreticinin bir bölümünün tüccardan karşılığını alamadığını vurgulayan Can, yöredeki limon bahçelerinin yüzde 30’luk bölümünün söküldüğünü söyledi.
Üreticiler de sezonun son günlerinde fiyatların artacağı beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, “Ancak, beklentimiz de boşa çıktı. Ağaçların çiçek açtığı bu dönemde limonun dalda kalması yeni sezon ürüne zarar vereceği için toplamak zorunda kaldık. Depo edecek yer olmadığı için de tonlarca limonu çöpe atmak durumunda kalıyoruz” dediler. (Mersin/AA)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ ve POLİTİKA

SONRAKİ HABER

‘Tır’lara engel Gümrük Birliği’ne aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...