15 Nisan 2007 00:00

Türkiye’yi ağlattılar

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya’ya geziye götüren otobüs, Aksaray’ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında kamyonla çarpıştı. Kazada 33 öğrenci, öğretmen ve veli hayatını kaybetti.

Paylaş

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya’ya geziye götüren otobüs, Aksaray’ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında kamyonla çarpıştı. Kazada 33 öğrenci, öğretmen ve veli hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 28 kişi ise çevre hastanelerde tedavi altına alındı. 46 kişi kapasiteli otobüse velilerle birlikte 61 kişinin bindiği belirlendi. Kazaya, otobüs şoförünün şerit değiştirmesinin neden olduğu açıklandı.
Türkiye’yi yasa boğan kazaya, İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren 45 HA 158 plakalı yolcu otobüsünün Aksaray’ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında, Adnan Ölmez yönetimindeki 42 AFM 32 plakalı kamyonla çarpışması yol açtı.
Kazada, büyük çoğunluğu ilköğretim okulu öğrencileri olmak üzere 33 kişi yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı. Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğu, bu yaralılardan 3’ünün ilköğretim okulu öğrencisi olduğu bildirildi.
Kazanın ardından Aksaray Devlet Hastanesi’ne gelerek yetkililerden bilgi alan Aksaray Valisi Sebati Buyuran, kendisine ulaşan son bilgileri basın mensuplarına açıkladı. Buyuran, şunları kaydetti: “Yaraların 4’ünü Konya, 3’ünü Kayseri’deki hastanelere sevk ettik. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri uçakla İzmir’e nakledilecek.”
İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise otobüste büyük çoğunluğu ikinci sınıf öğrencileri ve velilerinin yanı sıra 3 öğretmen bulunduğunu bildirdi. Aydoğan, ikisi kamyondakilerden olmak üzere kazada toplam 33 kişinin öldüğünü söyledi.
Fazla yolcu aldılar
Kazanın ardından Aksaray’a gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aksaray Valisi Sebati Buyuran ile hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
Kıraç’ın konuştuğu bir veli, otobüse fazla yolcu alındığını belirterek, “İki kişilik koltuğa 3 çocuk sıkıştırılmıştı. Otobüste fazla yolcu vardı. Ne olur yasaklayın bu okul gezilerini” diye feryat etti.
Gözyaşlarına boğuldular
Öte yandan, kaza haberini duyan öğrenci velileri ve öğretmenler okula geldi. Veliler, veli ve öğretmen yakınları, geziye katılan çocukları ve yakınlarıyla ilgili bilgi almak istedi, ancak yetkililere ulaşamayınca gözyaşlarına boğuldu.
Bazı velilerin telefonla Aksaray’a ulaşmaya çalıştıkları gözlendi.
Geziyi 2-B sınıfı öğretmeni Yeşim Aygül’ün düzenlediği, otobüsün önceki gece hareket ettiği, gerekli bütün izinlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alındığı öğrenildi.
Öte yandan, okula gelen ve fenalaşan velilere İzmir Sağlık Müdürlüğünden gelen ambulanslı ekipler müdahale etti.
Yol 6 saat kapalı kaldı
32 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından, çarpışan kamyon ve otobüs ile etrafa saçılan parçalar kaldırılarak yol yaklaşık 6 saat sonra trafiğe açıldı.
Kaza yerinde savcılık tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, çekiciler yardımıyla otobüs ve kamyon ile yola saçılan parçalar kaldırıldı. Otobüs ve kamyonun şoför mahallinin bütünüyle ezildiği, otobüsteki koltukların büyük kısmının kazanın etkisiyle yerinden koptuğu görüldü.
Kanlar ve cam parçalarıyla kaplı zemin, itfaiye ekipleri tarafından yıkandı.
Kazayla ilgili değerlendirme yapan çevre köylüleri, olay yerinde kazaya neden olabilecek kavşak benzeri bir unsurun bulunmadığını söylediler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Akademik eğitimin kalitesi yükseltilmeli

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa