15 Nisan 2007 00:00

Önce darp ettiler sonra ceza verdiler

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Vahide Bilir, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Beyaz Referandum” çalışmalarını yürütürken özel güvenlik görevlilerince darp edildi. Bilir’den özür dilenmesi beklenirken “eyleme katıldığı” gerekçesiyle kınama cezası verildi.

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Vahide Bilir, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Beyaz Referandum” çalışmalarını yürütürken özel güvenlik görevlilerince darp edildi. Bilir’den özür dilenmesi beklenirken “eyleme katıldığı” gerekçesiyle kınama cezası verildi.
Mart ayında Türkiye genelinde yürütülen “Beyaz Referandum” çalışmaları kapsamında Ankara Tabip Odası ve SES Ankara Şubesi yöneticileri, 7 Mart 2007 tarihinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde sandık kurdu. Hastanede taşeron şirket bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlileri, Başhekim Prof. Dr. Nihat Tosun’dan yetki aldıklarını iddia ederek masayı kaldırmaya çalıştı. Masayı korumaya çalışan, aralarında Vahide Bilir’in de bulunduğu ATO ve SES yöneticileri, özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi. Masanın kaldırılmasına izin vermeyen ATO ve SES yöneticileri, referandum çalışmasını tamamladıktan sonra saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaparak hastaneyi terk etti.
Tartaklanan hekimlerden özür dilenmesi beklenirken Maliye Bakanlığı’nda kurum hekimi olarak görev yapan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Vahide Bilir hakkında, bakanlık tarafından “hastane yönetiminin izin ve bilgisi dışında gerçekleştirilen eyleme katıldığı ve olaylara karıştığı” gerekçesiyle soruşturma açıldı.
Soruşturma neticesinde Bilir’e, Devlet Memurları Yasası’nın 125’inci maddesi B bendi d fıkrasında düzenlenen “Hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak” hükmü uyarınca “kınama cezası verildi”. Maliye Bakanlığı Baştabibi Necla İçelli’nin imzasıyla Bilir’e tebliğ edilen yazıda, soruşturma sırasında hastane yönetiminin verdiği bilgilerin esas alındığı açıkça ifade edildi. Türkiye’nin dört bir yanında yapılan referandum çalışmasının “eylem” olarak nitelendirildiği yazıda, “olayların yaşandığı koridorun hasta ve hasta yakınlarının geçişine engel olacak şekilde kapatıldığı, hastane yönetiminin eyleme son verme taleplerine direnildiği ve arbede yaşandığı” iddia edildi.
‘İtibar tartışması yapamazlar’
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Önder Okay ise gazetemize yaptığı açıklamada, hastane yönetiminin Maliye Bakanlığı’na yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini kaydetti.
Olaylara ilişkin kamera görüntülerinin bulunduğunu, görüntülerde açıkça hekimlerin saldırıya uğradığının tespit edilebileceğini belirten Okay, hastane yönetiminin, verdiği bilgilerin doğruluğunu ispatlaması gerektiğini söyledi.
Hastane Başhekimi’nin saldırıyı planladığını, Sağlık Bakanlığı’nın da saldırıyı sahiplendiğini vurgulayan Okay, “Bize özür mektubu yazılması gerekirken ceza verildiğini gördük. Saldırıyı yaptıranların ve savunanların itibar tartışması yapması abesle iştigaldir, gülünçtür. Bu saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Cezanın iptal edilmesi için de gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Onur Bakır
ÖNCEKİ HABER

Konaşlılılar imar haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Yoğun sis tablo gibi görüntüler oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...