15 Nisan 2007 00:00

Konaşlılılar imar haklarını istiyor

İmarı olmadığı gerekçesiyle tapulu evleri yıkılan Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi Konaşlı mevkiinde oturan vatandaşlar, imar haklarını istiyor. Geçtiğimiz perşembe günü belediye yıkım ekiplerinin iki evi yıkmasının ardından yaşanan olaylardan sonra mahallede gergin bekleyiş sürüyor.

Paylaş

İmarı olmadığı gerekçesiyle tapulu evleri yıkılan Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi Konaşlı mevkiinde oturan vatandaşlar, imar haklarını istiyor. Geçtiğimiz perşembe günü belediye yıkım ekiplerinin iki evi yıkmasının ardından yaşanan olaylardan sonra mahallede gergin bekleyiş sürüyor.
Boş bir arazide yıkımdan bu yana kadın, erkek, çoluk çocuk bekleyen mahalleliler, diğer evleri yıktırmayacaklarını söylüyorlar. Yıkımın durdurulmasını isteyen mahalleliler, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye seslenerek “Seçimde sana belediyenin kapılarını açan halka, belediyenin kapılarını kapatma. Bizimle görüş ve imar sorunumuzu çöz” diyorlar. Mahalle komitesi, yarın belediye başkanı ve kaymakamla görüşerek taleplerini iletecek. Mahalleliler de toplantıdan çıkacak sonuç üzerine evlerinin yıkılmaması için kararlarını açıklayacak.
‘Barınma hakkımızı savunacağız’
Belediyenin, insanlara tapu verdiğini; yolunu, suyunu, doğalgazını, elektriğini getirdiğini belirten, yıkılan iki evden birinin sahibi olan Cafer Yalçın, “Belediye madem bugün evimizi yıkacaktı, o zaman tüm bunları yapmayacaktı başında; burasını parsellemeyecekti” diyerek tepki gösteriyor. Belediyenin hiçbir şeyi çözemeyeceğini kaydeden Yalçın, imar haklarının verilmesini istiyor. Yalçın, 12 yıllık emeğinin ve çocuklarının geleceğinin yok edilmesine izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.
‘Neden mahalleye uğramıyor?’
Yıkımların ardından 15 kişilik bir komite oluşturarak belediyeye gittiklerini belirten komite üyesi Özgür Akgül, belediyeden zorla dışarı çıkarıldıklarını söyledi. Temsilen iki kişinin içeri alındığını ve kendilerine yıkımların süreceği bilgisinin verildiğini kaydetti. Akgül, yarın kaymakam ve belediye başkanı ile görüşme yapacaklarını belirterek mahallelilerin, toplantıdan çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini ifade etti.
10 yıldır Konaşlı’da oturan Cemil İrin ise “Belediye başkanı, oy isterken ev ev gezdiği yerlere şimdi neden uğramıyor? Şimdi nerede, neden bir açıklama yapmıyor” diye konuştu.
EMEP: Yıkımlar durdurulsun
Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü dün yaptığı yazılı açıklamada, yıkımların durdurulmasını istedi. “Konaşlı’da ikamet eden halk, belediyeye yıllardır vergi ödüyor. Belediye ise hizmette ayrım yaparak halkın yaşadığı sorunlara karşı adeta kulak tıkıyor” denilen açıklamada, halkın taleplerinin dinlenilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada encümen kararlarının derhal iptal edilmesi ve evleri yıkılan halkın zararlarının karşılanması gerektiği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)
‘Evim çocuklarımın geleceği’

Üç çocuğunun böbrek hastası olduğunu ve yıkımın olduğu gün ikisinin rahatsızlandığını açıklayan Seyran Şakar, “İki çocuğumun durumu kötüleşti ve ben yanlarında olamıyorum. Şu teyzeleri bakıyor. Bu yapılanlar bize reva mı” diyerek yıkımlara tepki gösteriyor.
11 kişi, üç odalı bir dairede oturduklarını ve ev sahiplerinin, evden çıkmalarını istediğini belirten Şakar, “Biz, yaptığımız evle biraz da olsa rahata kavuşacaktık. Şimdi ben, çocuklarımın geleceğini yıkmalarına izin verebilir miyim, siz söyleyin” dedi.
Şahin Doğan
ÖNCEKİ HABER

Taksim’de Nokta dergisi dağıtıldı

SONRAKİ HABER

Önce darp ettiler sonra ceza verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...