16 Nisan 2007 00:00

Yalan siyaset protesto edildi

Emek Partisi Kıraç Belde Örgütü üyeleri, Anavatan Kıraç Belde Başkanı Oruç Kanberoğlu’nu protesto etmek için belde binası önünde basın açıklaması düzenlediler.

Paylaş

Emek Partisi Kıraç Belde Örgütü üyeleri, Anavatan Kıraç Belde Başkanı Oruç Kanberoğlu’nu protesto etmek için belde binası önünde basın açıklaması düzenlediler.
Kıraç Belediye Meclis toplantısına katılarak, “lanet olsun bu meclise” sözleriyle meclise hakaret eden Kanberoğlu, gelişen tepkiler üzerine sözlerini inkar ederek, Emek Partisi Kıraç Belediye Meclis üyesi Seyit Aslan’a ‘lanet olsun’ dediğini ifade etmesi ve Seyit Aslan hakkında birçok asılsız iddiada bulunması üzerine gerçekleştirilen eylemde, Kanberoğlu alkışlarla protesto edildi.
Burada konuşan Emek Partisi Kıraç Belediye Meclis üyesi ve DİSK Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, üç yıldır Kıraç Belediyesi’nde, Kıraç halkının vermiş olduğu yetkiyi kullanarak Kıraçlıların her türden sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti. Verilen soru önergeleri, meclis toplantılarında yapılanlar, halkı bilgilendirmeye dönük yapılan çalışmaların bunun birer kanıtı olduğunu aktaran Aslan, hiçbir siyasi yapının yanlışlarını görmezlikten gelmediklerini sözlerine ekledi. “Doğru eleştirilerimiz ve yaptıklarımızın kimi çevreleri rahatsız ettiğini biliyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz. Anavatan Belde Başkanı Oruç Kanberoğlu bunlardan birisidir. Yaptığımız eleştirileri içine sindiremeyen, yanlışlarını kabul etmeyen bir tutumu devam ettirmektedir. Partimiz ve benim hakkımda asılsız ve mesnetsiz açıklamalar yaparak kendisinin kurtarmaya çalışmaktadır. 2004 yerel seçimlerinde AKP belediye başkan aday adayı olarak ortaya çıkmış, burada kendisine bir mevzi bulamayınca, soluğu Anavatan Kıraç Belde’de almıştır. Bundan sonra nereye gedeceğinin bilemiyoruz. Çünkü yaşamını halka adamayan, kendi bireysel çıkarları için siyaset yapanların duracağı bir yer olamaz, olmamıştır. Kendi bireysel çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır” diye konuşan Aslan, Kanberoğlu’nun yürüttüğü çirkin ve asılsız iddiaları kınadıklarını ifade etti.
‘Kendi binaları kaçak’
“Partimiz ve bana karşı söylenenlere karşı yasal ve meşru yollardan tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” diyen Aslan, Oruç Kanberoğlu’nu bu kadar mesnetsiz ve aslı olmayan açıklamalara iten nedenleri şöyle açıkladı: “Şu anda Anavatan belde binası olarak kullanılan yerin, AKP’li olduğu dönemde yapıldığını biliyoruz. Burası imara açık olmayan bir yerdir. Okulun bahçesinin hemen altıdır. Şu anda bir siyasi partinin belde başkanlığını yapan birinin, bu binayı imarı olmadan kaçak ve ruhsatsız bir biçimde yapıp bitirmesi ve kullanıma açmasını neye bağlıyorsunuz? Bu belde başkanının yarın belediyenin herhangi bir kademesine geldiğini düşündüğünüzde, ortaya çıkan tablonun vahametini görmek mümkün. Bu binayı yapan, yaptıran aynı derecede sorumludur. Oruç Kanberoğlu, bu sorunu belediye meclisinde gündeme getirdiğimiz için can havliyle bize karşı karalama kampanyasına girmiştir. Bu sefer baltayı taşa vurmuştur. Buradan sesleniyoruz, önce kendi evinin içini temizle, kapının önünü temizle sonra konuşalım.” Asıl olarak Kanberoğlu’nun iki yıl boyunca AKP içinde can ciğer olarak varlığını sürdürürken, birden bire Anavatan’a neden geçtiğinin açıklaması gerektiğini belirten Aslan, Kanberoğlu’ndan şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Bir partinin belde başkanı olarak kaçak inşaat yapmayı kendi içine nasıl sindiriyor? ‘Para veriyorum, istediğim haberler gazetelerde çıkıyor’ diyen Kanberoğlu’nun, bunu nasıl yaptığını açıklaması gerekiyor. Kanberoğlu, benim hakkımda gazetelerde yer alan iddialarının belgelerini açıklaması gerekiyor. Aksi takdirde bu iddiaların altında kalacaktır.” Aslan, Kanberoğlu ve Kanberoğlu tarafından yaptırılan haberlerin yayınlandığı gazeteler hakkında dava açtıklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir babanın öpücüğüyle uyanmak

SONRAKİ HABER

Kapadokya’nın enerjisi kendi içinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...