16 Nisan 2007 00:00

Başbakan Erdoğan: Açıklama isabetsiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, ‘’Rejim tehdit altında’’ sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, yaklaşımı ‘çok isabetsiz ve yanlış’ bulduğunu söyledi.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, ‘’Rejim tehdit altında’’ sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, yaklaşımı ‘çok isabetsiz ve yanlış’ bulduğunu söyledi.
Almanya’ya hareketinden önce basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan, “Türkiye en sağlıklı dönemini yaşıyor ekonomik hayatta, siyasi hayatta durum böyle, yaklaşımı çok çok isabetsiz buluyorum, çok yanlış bir tespit” dedi.
Başbakan Erdoğan Almanya ziyaretinde Almanya Başbakanı Merkel ve Almanya’da yaşayan Türklerle bir araya geldi. Hannover’de yaşayan Türklerle bir araya gelen Erdoğan; “Her zaman söylüyorum, başbakan olsan ne yazar cumhurbaşkanı olsan ne yazar. Yaşadığın vatanda vatan toprakları için ne yaptın, milletin için ne yaptın. Bulunduğun makamda ne gibi hizmetler verdin. Hortumladın mı, hortumları kestin mi? Eğer hortumculuk bizim dönemimizde prim yapsaydı bu yatırımların hiçbiri yapılmazdı” diye konuştu.
‘Hükümetle uyumlu cumhurbaşkanı’
Öte yandan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’ye ilişkin iç ve dış piyasaların tercihinin, tek parti iktidarı, güçlü hükümet ve hükümetle uyum içinde çalışan bir cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.
Ali Babacan, Washington’da IMF ve Dünya Bankası’nın bahar dönemi toplantılarına katıldıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Babacan, Ankara’daki ‘Cumhuriyet Mitingi’ için “Bu hareketler hukuki sınırlarda olduğu sürece ‘en doğal hak’. Ancak, düzenleyenlerin ve katılanların demokratik sisteme güvenmesi gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mesut Barzani: Tehdit edilmemizi kabul etmeyiz

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da mükerrer seçmen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa