16 Nisan 2007 00:00

Canlı yayında gazetecileri dövdüler

Adana’da yerel bir televizyonu basan kimliği belirsiz 3 kişi canlı yayınlanan “Mertçe Söyleşi” isimli programın sunucusu Yüksel Mert ve konuk olarak programa katılan yerel Çukurova Merhaba Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Zeki Kızılkaya’ya saldırdı.

Paylaş

Adana’da yerel bir televizyonu basan kimliği belirsiz 3 kişi canlı yayınlanan “Mertçe Söyleşi” isimli programın sunucusu Yüksel Mert ve konuk olarak programa katılan yerel Çukurova Merhaba Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Zeki Kızılkaya’ya saldırdı. Canlı yayında seyircilerin gözleri önünde gazetecileri darp eden saldırganlar ellerini kollarını sallayarak kaçarken ağır yaralanan gazeteci Kızılkaya Çukurova Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.
Akdeniz Televizyonu’nda yayınlanan ‘’Mertçe Söyleşi’’ adlı programda Kızılkaya, kentin gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, daha önce adı Yüreğir Tıp Merkezleri’nde yaşanan usulsüzlüklere adı karışan işadamı Selçuk Çabuk’un aldığı ihalelere de değindi. Çabuk, Seyhan Belediyesi’nin çok tartışılan açık hava reklam panoları ihalesini almıştı.
Kızılkaya Çabuk’un ihalelere fesat karıştırdığı yönündeki iddiaları anlattığı sırada, canlı yayın stüdyosuna kimliği belirlenemeyen 3 kişi girdi. “Selçuk Çabuk’u göreceksin sen” diyerek Kızılkaya ve Mert’e saldıran kişileri televizyon görevlileri de engelleyemedi. Gazetecileri darp eden saldırganlar otomobillere binerek kaçtılar. Yaralanan gazetecilerin tedavisi televizyon kanalı ile aynı binada bulunan özel bir hastanede yapıldı. Ayakta tedavi edilen Mert taburcu edilirken ağır yaralanan Kızılkaya Çukurova Devet Hastanesi’ne sevkedildi. Kızılkaya’nın yoğun bakım ünitesine alındığı ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olay yerine gelen polisin, güvenlik kamerası ve canlı yayın kasetlerine el koyduğu bildirildi. Saldırganların yakalanması içinde çalışmanın sürdüğü kaydedilirken Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, gazeteci Kızılkaya’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bilinci açık olan Kızılkaya’nın “Geçmiş olsun” ziyaretine gelen kişilere kendilerine saldırganların “Selçuk Çabuk ve adamları” olduğunu söylediği belirtildi. Saldırıya uğrayan Mert ilk defa başına böyle bir olay geldiğini belirterek, saldırganların yakalanmasını istedi. Mert, “Bizi böyle susturamazlar” dedi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Düellonun galibi Çaykur Rizespor

SONRAKİ HABER

Mitingler de manşet olurmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...