16 Nisan 2007 00:00

Düellonun galibi Çaykur Rizespor

Süper Lig’de 28. hafta mücadelesinde Rize Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ç.Rizespor Trabzonspor’u 3-2 yenmeyi başardı.

Paylaş

Süper Lig’de 28. hafta mücadelesinde Rize Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ç.Rizespor Trabzonspor’u 3-2 yenmeyi başardı.
Aldığı başarısız sonuçlara rağmen, son haftalardaki çıkışı ile 5. sıraya kadar yükselen Trabzonspor, mutlak üç puan parolasıyla çıktığı Ç.Rizespor deplasmanından hüsranla ayrıldı. Ligin bitimine 6 hafta kala her geçen hafta küme düşme korkusunu daha yakından hissetmeye başlayan Ç.Rizespor ise Trabzonspor galibiyetiyle ligde kalma yolunda önemli bir üç puan aldı. Ç.Rizespor bu galibiyetin ardından 32 puanla 14. sıraya yükselirken, Trabzonspor 39 puanla 6. sırada kaldı.
Sezonu kapatan Risp, Jefferson ve Musa’nın yanı sıra kart cezalısı Erdinç ve Ayman’dan yoksun sahaya çıkan Trabzonspor’da Ziya Doğan, hafif sakatlığı bulunan Milan Stepanov’u da riske etmedi.
Hafta arası Türkiye Kupası maçında K.Erciyesspor karşısında oyuna sonrada girmesine rağmen iyi bir performans sergileyen Yattara’nın yerine Ziya Doğan, sol kanatta Mustafa Keçeli’ye şans tanırken son haftalarda kendisine ilk 11’de şans bulamayan Ceyhun Eriş de Ç.Rizespor karşılaşmasıyla beraber tekrar formasına kavuştu.
Altan göz kamaştırdı
Tecrübeli oyuncusu Altan Aksoy’un önderliğinde karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde Anderson ve Zafer Biryol’la Trabzonspor kalesinde etkili olan Ç.Rizespor aradığı golü bir türlü bulamadı.
İlk 15 dakikadan sonra Ç.Rizespor baskısını kıran Trabzonspor, oyunu kanatlara yayarak Celaleddin ve Mustafa Keçeli’yle etkili olmaya çalıştı. Son haftaların formda oyuncusu Gökdeniz’in Ç.Rizespor savunması karşısında etkisiz kalışı Trabzonspor’un organize ataklar geliştirmesine engel olurken, ilk yarının akıllarda kalan tek pozisyonu Ceyhun Eriş’in 30 metreden vurduğu sert şutun çataldan geri dönmesiydi.
Yattara maçı hareketlendirdi
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan karşılaşmanın ikinci yarısında Mustafa Keçeli’nin yerine Yattara’yı oyuna alarak başladı. Yattara’nın oyuna girmesiyle Trabzonspor hücum hattına hareketlilik gelirken ilk golde de Yattara’nın büyük payı vardı.
Sol kanatta Yattara’nın geliştirdiği atakta topla buluşan Umut Bulut takımını 1-0 öne geçiren golü atarken Ç.Rizespor bu gole 51. dakikada Anderson ile yanıt verdi.
Maçın son 20 dakikasında oyunu Trabzonspor yarı sahasına yıkan Ç.Rizespor, aradığı golü Zafer Biryol’la buldu ve 2-1 öne geçti. Golden sonra Trabzonspor kalesinde ataklarını sıklaştıran Ç.Rizespor farkı açmaya çalışırken karşılaşmanın 86. dakikasında Umut Bulut maça denge getiren gole imza attı.
Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Ç.Rizespor’u hayata döndüren gol ise 88. dakikada Anderson’dan geldi.
Kalan dakikalarda Trabzonspor’un beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma Ç.Rizespor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Antalya’da gülen yok

SONRAKİ HABER

Canlı yayında gazetecileri dövdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...