16 Nisan 2007 00:00

Antalya’da gülen yok

Süper ligin flaş takımı Antalyaspor yenilmezlik unvanını Denizlispor maçıyla birlikte 10’a çıkardı. Denizlispor’la 1-1 berabere kalan Antalyaspor aldığı bu beraberlikle yenilmezlik unvanını da 10 maça çıkarmış oldu.

Paylaş

Süper ligin flaş takımı Antalyaspor yenilmezlik unvanını Denizlispor maçıyla birlikte 10’a çıkardı. Denizlispor’la 1-1 berabere kalan Antalyaspor aldığı bu beraberlikle yenilmezlik unvanını da 10 maça çıkarmış oldu.
Maçın hemen başında Antalyaspor ceza alanı içine giren Yusuf’un çıkardığı pasta topla buluşan Serhat’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan Kratochvil takımını 3. dakikada 1-0 öne geçirdi.
Yediği golden sonra Denizlispor kalesine yüklenen Antalyaspor aradığı golü 26. dakikada Coşkun ile buldu. Volkan’ın yaptığı ortaya iyi yükselen Coşkun takımına beraberliği getiren golü attı. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor puanını 37’ye yükseltirken 31 puana ulaşan Denizlispor, haftayı 16. sırada tamamladı
Sivasspor üç puana Mehmet ile ulaştı
Süper Lig’in 28. haftasında Sivasspor Gaziantepspor’u Mehmet Yıldız’ın golleri ile 2-1 yendi.
İki takımında kontrollü başladığı maçta 44. dakikada Gaziantep’in sol kanattan geliştirdiği atakta Veysel’in yaptığı ortada, ceza alanı içinde topa gelişine vuran Engin, takımını 1-0 öne geçirdi ve maçın ilk yarısı 1-0 Gaziantep’in üstünlüğüyle sonuçlandı.
Maçın ikinci yarısında Sivasspor daha baskılı olan taraftı. Maçın 69. dakikasında Servet’in uzun pasını ceza alanı içinde iyi kontrol eden Mehmet Yıldız, kaleci Hasagiç ile karşı karşıya kaldı. Mehmet Yıldız kalecinin üzerinden plase bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu ve maçta dengeyi kurdu. Galibiyet golü için bastıran Sivasspor aradığı golü 78. dakikada Balili’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Mehmet Yıldız ile buldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca üç puanı alan taraf “yiğidolar” oldu.
Kayserispor üç hafta sonra
Süper Lig’in 29. haftasında, UEFA Kupası’na katılmayı hedefleyen Kayserispor, deplasmanda Bursaspor’u son çeyrekte bulduğu gollerle 3-0 geçerek ligde 4 hafta sonra galip geldi.
Maça seyircisinin de desteğiyle iyi başlayan ev sahibi ekip, yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı golsüz eşitlikle geçildi. Maçın 76. dakikasında, konuk sarı-kırmızılı ekip, Toledo’nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden iki dakika sonra Gökhan Ünal farkı 2’ye çıkarırken 89. dakikada genç golcü İlhan maçın skorunu belirledi.
Aldığı galibiyetle puanını 44’e çıkaran Kayserispor, ligde 4. sıradaki yerini korurken Bursaspor 37 puanda kaldı.
Erciyes işini zora soktu
Ankaragücü, Kayser Erciyesspor deplasmanında altın değerinde bir 3 puan aldı. Ligde kalma yolunda son derece kritik bir maça çıkan iki ekibin Kayseri’deki mücadelesinde konuk Ankaragücü 74. dakikada Burak’ın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Ligde oynadığı son 5 maçta 4 mağlubiyet alan Başkent temsilcisi bu galibiyetle 35 puana yükselerek ligde kalma yolundaki rakibinden kritik bir 3 puan aldı. İkinci yarıdaki çıkışına rağmen son 5. maçında 4. mağlubiyetini alan Kayseri Erciyesspor ise 28 puanda kalarak düşme barajının 4 puan gerisinde kaldı.
Ankara’da Jaba rüzgarı
Süper Lig’in 28. haftasında Konyaspor’u ağırlayan Ankaraspor rakibini Brezilyalı golcüsü Jaba’nın 4 golüyle 4-2 yendi.
İlk yarıyı genç Brezilyalısının golleriyle 2-0 öne kapatan Ankaraspor karşısında ikinci yarıya iyi başlayan Konyaspor, 71’de urumu 2-2’ye getirdi. Ancak Jaba’yı durduramayan yeşil-beyazlılar sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Ankaraspor bu sonuçla puanını 38’e çıkararak düşme hattından bir hayli uzaklaşırken, son 6 maçında sadece 1 kez kazanan Konyaspor da 38 puanda kaldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Burak 11 haftadır gol atamıyor

SONRAKİ HABER

Düellonun galibi Çaykur Rizespor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...