16 Nisan 2007 00:00

Bölgede çocuklar tiyatroyla buluşuyor

Kızıltepe’de “Sevgi Emek İster” adlı oyun çocuklardan büyük ilgi gördü. Sevmek ve sevilmek için emek harcaması gerektiğini anlatan oyunda, Kızıltepeli çocuklar fazlasıyla eğlendiler.

Paylaş

Kızıltepe’de “Sevgi Emek İster” adlı oyun çocuklardan büyük ilgi gördü. Sevmek ve sevilmek için emek harcaması gerektiğini anlatan oyunda, Kızıltepeli çocuklar fazlasıyla eğlendiler.
Öykü Büyücek’in yazdığı ve Osman Gidişoğlu’nun yönettiği “Sevgi Emek İster” adlı çocuk oyunu Kızıltepe Belediyesi Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi salonunda sahnelendi. Şarkı sözlerinin Aysel Gürel’e ait olduğu oyunda, müzik ise Serdar Ateş’e ait. Kızıltepe Kent Konseyi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen oyunun, 2 günde 3 bin çocuğun izlediği tahmin ediliyor.
‘İlk defa tiyatro izliyorum’
Oyunu seyretmeye gelen Kızıltepeli çocukların neredeyse tamamı yaşamlarında ilk kez tiyatro ile “Sevgi emek ister” oyunuyla tanıştılar. Oyunu izleyenlerden biri olan Züleyha Gültekin (12), hayatı boyunca hiç tiyatroya gitmemiş. “Hayatımda ilk defa bir oyun izliyorum. Oyunu çok sevdim. Anlamlı bir oyundu. Birçok okuldan öğrenciler gelmişti ve herkes çok beğendi. Oyunda emeksiz hiçbir sevginin olmayacağını anladım” diye konuşuyor.
Oyunu izleyen çocuklardan Şeyma Çiftçi de oyunu çok beğenenlerden: “Sevgi, kardeşlik ve dostluğu anlatan çok güzel bir oyundu. Şimdi bizde okul da bir oyun hazırlıyoruz. Oyunumuzun adı ‘Acil Servis’, ama hayatım boyunca hiç tiyatro izlememiştim. Bu oyunu çok sevdim.”
Bir başka izleyici de 12 yaşındaki Habibe Altunkaynak. Oyunu çok beğendiğini dile getiriyor. Hayatı boyunca sadece okulda liseliler tarafından düzenlenen bir tiyatro oyunu izlediğini söyleyen Habibe, “Sevgide emek harcanması gerektiğini anlatan bir oyundu ve çok sevdim. Pek tiyatro izleme olanağımız yok, bu yüzden sürekli oyunların buraya gelmesini istiyoruz” diye konuşuyor.
Program sürüyor
2000 yılından bugüne kadar çocuk oyunları oynadıklarını belirten tiyatrocu Mehtap Ar, en büyük idealinin Güneydoğu’da oyun sergilemek olduğunu dile getiriyor. Ar, sözlerine şöyle devam ediyor: “Güneydoğu’daki çocuklara dokunmak istedim, onlarla birlikte olmak istedim. VAKSA’ya (Hacı Ömer Sabancı Vakfı) mektup yazarak bu dileğimi ilettim. İki gün sonra beni çağırdılar ve çok sıcak baktılar. Şimdi Kızıltepe’deki programımıza devam ediyoruz. Kızıltepe Kent Konseyi ve Kızıltepe Belediyesi’nin çok başarılı organizasyonu ile 2 günde 8 oyun oynayarak 2 binin üzerinde çocuğa ulaşacağız. Bu da benim çok rahat uyumamı sağlayacak.”
Programın devamında Kızıltepe’nin ardından Mazıdağı ve Urfa geldi. Bugün ve yarın Batman’da, daha sonra 19-20 Nisan tarihlerinde Diyarbakır ve Lice’de oyun sergilenecek. Mehtap Ar, “Yüreğimi gönlümü ve sevgimi buradaki çocuklara bırakarak 21 Nisan’da İstanbul’a geri döneceğiz” diyor. Kızıltepe’de 2 gün boyunca toplam 8 seans oynanan oyunda sayı ilk günden 2 bine yaklaştı. Yaklaşık üç bin çocuğun oyunu izlediği tahmin ediliyor. (Kızıltepe/EVRENSEL)
Şiyar Çakmakçı
ÖNCEKİ HABER

En iyiler Demirkubuz ve Ceylan

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerinin hayatı film oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...