17 Nisan 2007 00:00

Konumuz Cumhurbaşkanlığı

Medyada gündem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı. Mitinge destek verdiğini ilan eden Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelerin yanı sıra, uçak muhabbetlerini öne çıkaranlar da oldu.

Paylaş

Medyada gündem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı. Mitinge destek verdiğini ilan eden Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelerin yanı sıra, uçak muhabbetlerini öne çıkaranlar da oldu.
Cumhuriyet, “Türkiye için milat” manşetinde mitingi anlattı. Başyazısında ise şu yorumu yaptı: “Ankara’da gerçekleşen 14 Nisan Cumhuriyet mitingi, son yıllarda adeta yok sayılan ‘laik, toplumsal ve ulusal’ bilincin doğrudan eyleme dönüşmesi ve gündeme girmesiyle bir dönüm noktası oluşturdu”.
Milliyet manşetini dünya basınından kurmuştu: “Dünya, mitingi konuşuyor”. Cumhuriyet’e benzer bir yorum da Milliyet’in başyazısında yer almıştı: “14 Nisan 2007, Türkiye için önemli bir dönemeç olarak hatırlanacak.” Yazıda, “miting sırasında kürsüden telaffuz edilen her şeyi” onaylamadıkları belirtilerek, kimi konuşmalara tepki gösterildi.
Başbakan Erdoğan’ın Almanya’ya uçuşunda gazetecilerle konuştukları, başka birçok gazetenin manşetine çıkmıştı. Hürriyet, “Arkadan lider öldü desinler” manşetinde “Başbakan, yerine gelenlerin ‘Lider öldü’ diyerek partiyi sahiplenmesini öğütledi” cümlesiyle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağını ima etti.
Radikal, “Erdoğan’ın bir ayağı Köşk’te” yorumunu manşetine taşıdı ve “Başbakan uçakta pek çok ipucu verdi” dedi.
Sabah, tebriklere bile başladı: “11. Cumhurbaşkanı hayırlı olsun”. Haber, Erdoğan’ın “11 Çankaya işareti” verdiğine dayanıyor ve gazetecilerin böyle bir yorum yaptığını belirtiyordu.
Star “Halka açık köşk”, Türkiye “Çankaya halka açılacak”, Vatan “Başbakan olsan ne yazar, C.Başkanı olsan ne yazar”, Yeni Şafak “Eşim bile bilmiyor”, Zaman “Köşk’e öyle çıkılmalı ki ‘Lider öldü’ desinler” manşetleriyle uçakta verilen Çankaya mesajlarını öne çıkardı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Adnan Hoca site kapattırdı

SONRAKİ HABER

ABAKÜS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...