17 Nisan 2007 00:00

Deniz Gezmiş afişine yasak

Yurtsever Cepheli Öğrenciler’in, bir etkinlikleri için bastırdıkları Deniz Gezmiş’in fotoğrafının bulunduğu afişler yasaklandı.

Paylaş

Yurtsever Cepheli Öğrenciler’in, bir etkinlikleri için bastırdıkları Deniz Gezmiş’in fotoğrafının bulunduğu afişler yasaklandı.
Yurtsever Cepheli Öğrenciler, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 35’inci yılında birtakım etkinlikler düzenleyecekler. Öğrenciler bu kapsamda, Deniz Gezmiş’in fotoğrafının bulunduğu afişler hazırlattılar. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ise afişlerin TCK’nın “suçu ve suçluyu övme” suçunu öngören 215’inci maddesi ile Terörle Mücadele Yasası’nın 6’ncı maddesine aykırı olması nedeniyle toplatılmasını ve bunlara el konulmasını talep etti.
Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesi de Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nu (THKO) “terör örgütü” ilan ederek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın “bu terör örgütünün kurucusu ve üyesi olmaları nedeniyle idam edildiklerini” savundu. Mahkeme, afişlerde, “bu kişilerin eylem ve sözlerini övme anlamında söz ve sloganlar yazılmış olduğu” gerekçesiyle “suçu ve suçluyu övme” ve 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 52/2 maddeleri gereğince afişlere el koyma talebinin kabulüne karar verdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Hastasın bekleyeceksin’

SONRAKİ HABER

Çocuklar öldükten sonra ihale açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...