17 Nisan 2007 00:00

BBC muhabirinin durumu belirsiz

Gazze’de yaklaşık 5 hafta önce kaçırılan BBC Muhabiri Alan Johnston’un durumu belirsizliğini sürdürüyor.

Paylaş

Gazze’de yaklaşık 5 hafta önce kaçırılan BBC Muhabiri Alan Johnston’un durumu belirsizliğini sürdürüyor.
İsrail ve Filistin’deki gazete ve ajans bürolarına önceki gün açıklama göndererek BBC muhabirini öldürdüğünü öne süren “Tevhid ve Cihad Tugayları” adlı örgütün iddiaları doğrulanmadı. Filistin İçişleri Bakanı Hani El Kavasmi, bu konuda ellerine ulaşmış bir bilgi bulunmadığını söyledi.
Bu konuda önceki gün açıklama yapan ve Gazze’de El Kaide’ye yakın olarak tanımlanan Tevhid ve Cihad Tugayları adlı örgüt, basın kuruluşlarına gönderdiği 3 paragraflık Arapça bildiride, İsrail’deki Filistinli tutukluların serbest bırakılması taleplerine destek için BBC muhabirini öldürdüklerini iddia etmişti.
Rutin görüşmeler başladı
Bu arada İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile yaptıkları son toplantıda kararlaştırdıkları gibi, düzenli toplantılarının ilkinde Kudüs’te bir araya geldiler.
Olmert’in Kudüs’teki ikametgahındaki toplantının ardından Filistinli Başgörüşmeci Saib Erekat, kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılması başta olmak üzere, güvenlik ve Filistin’de ekonomik durumun iyileştirilmesine ilişkin bazı dosyaların ele alındığını söyledi. Bazı haber kaynakları ise görüşmelerin “sönük” geçtiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Fransa, ABD’yi uyarmış

SONRAKİ HABER

Ekvador anayasası yeniden yazılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...