17 Nisan 2007 00:00

Sendikacıya tehdit protesto edildi

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Kenan Akbaba’nın, Terörle Mücadele Şubesi’nde polis olduğunu söylediği bir kişi tarafından tehdit edilmesi protesto edildi.

Paylaş

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Kenan Akbaba’nın, Terörle Mücadele Şubesi’nde polis olduğunu söylediği bir kişi tarafından tehdit edilmesi protesto edildi. Akbaba savcılığa suç duyurusunda bulunurken, kamu emekçileri de adliye önünde bekleyerek Akbaba’ya sahip çıktılar. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve BES Genel Başkanı Mustafa Çınar da suç duyurusunda bulunan Akbaba’ya destek verdi.
Suç duyurusu dilekçesinde “1.80 boylarında, kumral, bıyıklı, kravatlı, tıraşlı, belirgin burunlu, boyuna uygun kiloda, aksansız” diye tanımladığı bir kişinin, 4 Nisan günü 13.30’da Sıhhıye Köprüsü altındaki çay ocağı önünde kendisini tehdit ettiğini kaydeden Akbaba, bu kişinin “eşinin problemli bir hamilelik geçirdiği” de dahil olmak üzere pek çok kişisel bilgisini kendisine söylediğini aktardı. Telefon görüşmelerini isim isim saydığını, hatta neler konuştuklarını da bildiklerini, dolayısıyla telefonunun dinlendiğini dile getiren Akbaba, isim vermeden sendika içerisinde aleyhine çalışanlar olduğunun söylendiğini de ifade etti.
Akbaba, sendikal faaliyetler ve TAYAD’la ilgili olarak “muhbirlik” yapmasının istendiğini aktardı.
Bunu yapması halinde ekonomik olarak kalkındıracaklarını, yapmaması durumunda “kendisini bitireceklerini” söylediğini kaydeden Akbaba, tehdidi “Önce aldığım maaştan ve işimden olacağımı, arkasından eşimin rahatsız edileceğini ve evliliğimin bitirileceğini, arkasından da ‘yaşamımın güvence altında kalmayacağını’ ileri sürdü” diye anlattı.
Son olarak arabasının ön cam sileceğine zarf içerisinde “Son davetimiz” yazılı uyarı yazısı ve buluşmak için adres bırakıldığını kaydeden Akbaba, beyaz Fiat Tipo markalı araba ile takip edildiğini de anlattı.
‘Kamu davası açılsın’
Akbaba bu kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bir polis olduğunu ve gördüğünde ya da fotoğrafından kendisini tanıyacağını, polisin bu tehdit ve tacizleri amirlerinin bilgisi dahilinde yaptığını belirterek, olayın soruşturularak, kamu davası açılmasını istedi.
Suç duyurusunun ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya polisler, “Savcının izin vermediği” gerekçesiyle engel olmak istediler. Ancak açıklamaya katılanlar alkışlarla “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile bunu protesto ettiler.
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul yaptığı açıklamada, “Hangi hukuk devletinde böyle bir şey olabilir” diyerek, derhal bu şahsın bulunmasını istedi. Savcının görevinin bu kişiyi ortaya çıkartmak olduğunu kaydeden Tombul, Akbaba’nın herhangi bir kişi olmadığını, sendika merkez yöneticisi olduğunu hatırlattı. Tombul, İçişleri Bakanı, valilik ile görüştüğünü, olayın kararlı takipçisi olacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 1 Mayıs çağrısı

SONRAKİ HABER

Mafya yöntemleri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...