17 Nisan 2007 00:00

İzmir’de 1 Mayıs çağrısı

İzmir’deki emek örgütleri ortak basın toplantısı düzenleyerek İzmir’de kutlanacak 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptılar.

Paylaş

İzmir’deki emek örgütleri ortak basın toplantısı düzenleyerek İzmir’de kutlanacak 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptılar.
Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Türk-İş’in yanı sıra, KESK Dönem Sözcüsü Musa Sever ve TMMOB İKK Temsilcisi Metin Yalçın katıldı. İzmir Tabip Odası’nın toplantıyatemsilci göndermemesine karşın, toplantıya katılan örgütlerle birlikte hareket edeceği açıklandı.
Toplantıda konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, 108 yıl önce işçilerin uğruna mücadele ettiği 8 saat iş günü gibi taleplerin bugün de sınıfın talepleri olduğunu söyledi. Halkın AKP Hükümeti döneminde daha da yoksullaştığını belirten Kundakçı, hükümetin uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda emekçilerin haklarına göz diktiğini dile getirdi. Kundakçı, “Bütün emekçileri ve İzmir halkını bu sorunlar etrafında mücadele etmek için, sesimizi duyurmak için 1 Mayıs’a bekliyoruz” diye konuştu.
Geçtiğimiz cuma günü İzmir’deki tüm Emek Platformu bileşenlerine 1 Mayıs’ı ortak kutlama yönünde toplantı çağrısı yaptıkları bilgisini veren Kundakçı, DİSK’e de çağrı yaptıklarını ama DİSK’in bu yıl tüm örgütleri ile İstanbul Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlama düşüncesinde olduğunu dile getirdi. Kundakçı, İstanbul’a gidemeyen DİSK üyesi işçilere de İzmir’de yapılacak kutlamalara katılma çağrısı yaptı. Kundakçı ayrıca önümüzdeki günlerde 1 Mayıs’ı Gündoğdu Meydanı’nda kutlamak için valiliğe başvuracaklarını söyledi.
KESK Dönem Sözcüsü Musa Sever ise sermaye saldırılarına karşı birlikte mücadele kadar emekçilerin artık ortak örgütlenmeyi önlerine koymaları gerektiğini dile getirdi. Sever, son günlerde basın üzerinde yoğunlaşan baskı ve sansürü de kınadıklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı’na sıfır verildi

SONRAKİ HABER

Sendikacıya tehdit protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...