17 Nisan 2007 00:00

Örgüte yardım için düdük çaldılar!

HPG’li Abbas Emani’nin infaz edilmesi ile HPG’lilerin cenazelerinin ailelerine verilmemesini Koşuyolu Parkı’nda düdük çalarak protesto eden 8 genç hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istedi.

Paylaş

HPG’li Abbas Emani’nin infaz edilmesi ile HPG’lilerin cenazelerinin ailelerine verilmemesini Koşuyolu Parkı’nda düdük çalarak protesto eden 8 genç hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istedi. Gençlerin beyaz kefen giymesi ve basın açıklamasına katılmasının cezalandırılması istenen mütalaada, açıklamanın yapıldığı megafona da el konulması istendi.
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, 1 Ağustos 2006 tarihinde Koşuyolu Parkı’nda eylem yapan gençlerle ilgili mütalaasını tamamladı. Savcılık, bir grubun Diyarbakır Demokratik Gençlik Bileşenleri ismiyle açıklama yaptığını ve açıklama esnasında “Şehit namirin”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarını attığını hatırlattı.
Gençler hakkında, eylemde düdük ve teyp çaldıkları gerekçesiyle kamu davası açıldığına dikkat çekilen mütalaada, Gökhan Biçer’in açıklama yaptığı, Murat Kolca’nın bu esnada megafonu tuttuğu, Özlem Teke’nin düdük çaldığı ve sanıklardan bir kısmının üzerlerine beyaz kefeni temsil eden kıyafetler giydikleri ifade edildi.
Savcılık, Gökhan Biçer, Murat Kolca, Özlem Teke, Hasan Deniz, Hasan İhsan Elyakut, Hasan Demir, Yeter Akyal ve Meyase Akın’ın TMY 7/2-b ve TCK’nin 53, 58-9, 63 maddeleri uyarınca ‘Örgüt mensuplarına yardım ederken veya propaganda yaparken başka bir suç oluşturmak, örgütün veya amacının propagandasını yapmaktan’ bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istedi. Savcılık, adli emanette bulunan döviz ve kefenlerin delil olarak saklanmasını isterken, açıklamanın yapıldığı megafona ise ‘zoralım’ uygulanmasını talep etti.(Diyarbakır/DİHA)
Veli Ay
ÖNCEKİ HABER

ABF’nin cumhurbaşkanı adayı Yaşar Seyman

SONRAKİ HABER

Adaylığını ısındırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...