18 Nisan 2007 00:00

‘Hedefim İspanya’

Zenit’te forma giyen Fatih Tekke, futbol hayatını İspanya’da sürdürmek istediğini söyledi

Paylaş

Rusya Premier Ligi takımlarından Zenit’te forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, Rusya’da kalıp kalmayacağının Ağustos ayında belli olacağını söyledi.
Tedavi için Ankara’ya gelen Fatih Tekke, futbol hayatını nerede sürdüreceğinin Ağustos ayında netleşeceğini belirterek, “Rusya’da kalmazsam Avrupa liglerinde devam ederim. İspanya’ya gitmeyi çok istiyorum. Menajerim Real Betis’in benimle ilgilendiğini söyledi” dedi.
Türkiye’ye dönmesi durumunda ilk tercihinin her zaman Trabzonspor’dan yana olacağını ifade eden milli futbolcu, “Orası olmazsa benim Zenit ile 4 yıllık sözleşmem var ve bunun da bir bonservis bedeli var. Bunu ödeyebilecek bir kulübe giderim” diye konuştu.
‘Keşke Avrupa’ya daha önce gitseydim’
Golcü futbolcu şampiyonluk için 3 büyük takımın şansının devam ettiğini dile getirerek, Galatasaray’ın şampiyon olabileceğini kaydetti.
Her hafta farklı bir takımın, rakiplerinin puan kaybetmesi nedeniyle büyük bir avantaj yakaladığını anlatan Tekke, “Galatasaray yine aradan gelip sıyrılabilir. Çünkü şampiyonluğa oynayan takımlarla, düşmemeye oynayan takımlar arasında en azından oyun olarak, tempo olarak bir farkın olması lazım. Ama herkes eşit oynadığı için bunu göremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Fatih Tekke, “Daha önceki yıllarda Avrupa takımlarından birine transfer olsaydım, şu anki sıkıntıları yaşamazdım” dedi. 17 yaşında Ajax, 19 yaşında Bayern Münih ve 27 yaşında Everton’dan teklif aldığını hatırlatan Tekke, “Eğer yurt dışına daha önce gitseydim şu anda belki daha iyi yerlerde olabilirdim” diye konuştu.
Rus futbolu
Rus futboluyla Türk futbolunu karşılaştıran Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Oyun yapıları Türkiye’den çok çok farklı. Türkiye, Rusya’ya göre biraz daha dünya futboluna yakın. Orada ise daha çok 8 kişi savunma yapıyor, kalan 2 kişi ise hücum yapıyor. Bloklar arasında büyük kopuklar var, git geller yaşanıyor.
Kaliteli takımları ve futbolcuları var ama dünya futboluna göre eksikleri olan bir lig. En büyük sıkıntılardan biri de sahaları. Yaz-kış maalesef çok kötü. Yani betonda oynuyoruz desem yeridir.” Rusya’da oynanan futbolla ilgili rahatsızlıklarının olduğunu ifade eden milli futbolcu, takımından ve taraftarlarından ise memnun olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Genelde tek forvet oynuyorum. 19-20 maç oynadım, bu kadar maçta ancak 5 kez topla buluşmuşumdur. Buna goller de dahil. Bu konuda çok büyük sıkıntı yaşıyorum. Teknik direktörle de konuşuyorum, bana zamanla geçeceğini söylüyor ama şu ana kadar bunu göremedim. Maalesef bir ümitsizliğim var, değişeceğini de zannetmiyorum. Oyun kapasitesi ve düşüncesi olarak eksikliğimiz var.”
Rusya’da futbol oynamanın Türkiye’ye göre daha rahat olduğunu savunan deneyimli futbolcu, “Rusya’da taraftar baskısı yok, basın Türkiye’deki gibi çok fazla yazıp çizmiyor. Kendi futbolcularına aşırı derecede güven ve ilgi var. Bu bizim ülkemizde yok. Orada iyi oynamışsın, kötü oynamışsın, yenmişsin, yenilmişsin önemli değil, hep alkışlıyorlar. Ancak Rusça bilmediğim için sahanın içinde anlaşmada biraz problem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
3 hafta sonra başlayacak
Bu arada Fatih Tekke’yi tedavi eden Primer Tıbbi Gözlem Merkezi doktorlarından Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu, milli futbolcunun 3 hafta sonra antrenmanlara başlayabileceğini kaydetti.
Golcü oyuncunun sakatlığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kunduracıoğlu, “Çektiğimiz MR sonucunda arka adalesinde kısmı bir yırtığının, ayrıca yaklaşık 10 santimetrelik bir bölümde de ödem oluştuğunu tespit ettik. Tedavisine başladık. 3 ila 6 hafta arasında tedavisi devam edecek. Fatih’in en kısa zamanda sahalara dönemsi için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Inter rekora doğru...

SONRAKİ HABER

TRT: Mitingi yayınladık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...