18 Nisan 2007 00:00

Inter rekora doğru...

İtalya Serie A takımlarından Inter, bu sezon kırdığı üst üste maç kazanma rekorunun ardından yeni bir rekora doğru daha koşuyor.

Paylaş

İtalya Serie A takımlarından Inter, bu sezon kırdığı üst üste maç kazanma rekorunun ardından yeni bir rekora doğru daha koşuyor.
İtalya Birinci Ligi’nin bitimine 7 hafta kala açık ara liderliğini sürdüren Inter, bugün yapacağı Roma maçını da kazanması halinde sezonun bitimine 6 maç kala şampiyonluğunu ilan ederek yeni bir ilke imza atacak.
Bu sezon üst üste 17 maç kazanarak lig tarihinin en iyi galibiyet serisi yakalayan takımı olan Inter, Roma maçından da galibiyetle ayrılırsa, Torino’nun 1948 yılında, Fiorentina’nın ise 1956 yılında elde ettiği 5 maç önceden şampiyonluk kutlamalarını 6’ya çıkararak tarih yazacak.
Geçen yıl şike skandalı nedeniyle Juventus’tan alınarak Inter’e verilen şampiyonluk sayılmazsa 1989 yılından bu yana şampiyonluk sevinci yaşayamayan Inter, Serie A’da 81 puanla lider durumda bulunuyor. İkinci sıradaki Roma’nın 65, üçüncü durumdaki Lazio’nun ise 56 puanı bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hakeme ölüm tehdidi

SONRAKİ HABER

‘Hedefim İspanya’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...