18 Nisan 2007 00:00

Çocuklara adanan karikatürler

Nezih Danyal Karikatür Vakfı’nın düzenlediği, 13’üncü Uluslararası Ankara Karikatür Festivali, yurtdışından ve yurtiçinden çizerlerin katılımıyla açılacak.

Paylaş

Nezih Danyal Karikatür Vakfı’nın düzenlediği, 13’üncü Uluslararası Ankara Karikatür Festivali, yurtdışından ve yurtiçinden çizerlerin katılımıyla açılacak.
20 Nisan’da Nezih Danyal Kültür Vakfı Galerisi’nde açılacak olan festivalle ilgili basın toplantısı düzenleyen Nezih Danyal, üç yıldır festivalin çocuklara adandığını belirterek, amaçlarının karikatürü her yaş grubundan insana sevdirmek ve mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
Festivalde, çocukların çizdiği ve çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan toplam 8 sergi açılacak, çocuklara karikatür çizim atölyesi kurulacak ve çizgi film gösterileri olacak. Festival kapsamında düzenlenen “Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması”na 59 ülkeden 843 karikatür katıldı ve İranlı Javad Alizadeh 1’inci oldu. “Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması”na da, 835 karikatür katıldı ve birinciliği 9 yaşındaki Emre Yarım kazandı. Yarım’ın ödülünü açılış töreninde alacağını dile getiren Danyal, 22 Nisan pazar günü tüm çocukları saat 14:00’te karikatüristlerin katılımıyla yapılacak atölye çalışmasına çağırdı. Festival etkinlikleri, Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi, Türk-İngiliz Kültür Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Galerisi, UMAG Sanat Galerisi’nde izlenebilir. Ayrıca festival Türkiye’de ve yurtdışında birçok kentte, 2007’nin sonuna kadar yinelenecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da kısa filmlere ödül verildi

SONRAKİ HABER

Alaçam köyü kültür etkinlikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa