18 Nisan 2007 00:00

SHÇEK üvey evlat olmayacak!

SES’in örgütlü olduğu Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) emekçileri, ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve hizmetlerin niteliğini düşüren taşeronlaştırmanın durdurulmasını istedi.

Paylaş

SES’in örgütlü olduğu Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) emekçileri, ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve hizmetlerin niteliğini düşüren taşeronlaştırmanın durdurulmasını istedi. Emekçiler yaptıkları eylemlerde, Başbakanlık tazminatının düzeltilmesi, çalışanların çocukları için kreşlerin açılması ve personel açığının kadrolu elemanlarla giderilmesi taleplerini de dile getirdiler.
Sadaka gibi
İstanbul’da SHÇEK İl Müdürlüğü Ek Binası önünde toplanan emekçiler, “Sosyal hizmetler üvey evlat olmayacak”, “Taşeron değil kadrolu eleman” ve “Taşeron işçiler kadroya alınsın” sloganlarını attılar. Burada konuşan SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Başbakanlığa bağlı kurumlarda çalışanlara ödenen 100-200 YTL tutarındaki fazla çalışma ücretinin SHÇEK çalışanlarına 3.5-5 YTL olarak ödendiğini dile getirdi.
SHÇEK çalışanlarının, toplumun en muhtaç insanlarına gece-gündüz baktıklarını, işin yapısından kaynaklı fazla çalıştıklarını dile getiren Aydın, bu kurum çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi. Kreşlerin kapatılması nedeniyle SHÇEK çalışanlarının sosyal hizmete muhtaç hale getirildiğini belirten Aydın, “Kurumun personel açığı giderilmiyor. Taşeron uygulamalarda ısrar ediliyor” diye konuştu. Açıklamanın ardından SES üyeleri toplu halde PTT Bahçelievler Şubesi’ne giderek sadaka olarak gördükleri 3.5-5 YTL’lik fazla çalışma ücretlerini Başbakanlığa postaladılar.
Hizmet kalitesi düştü
Adana’da ise emekçiler, Cemal Paşa Postanesi önünde eylem yaptı. Burada konuşan Rabia Dinç, personel açığı nedeniyle hizmet kalitesinin düştüğünü söyledi. Taşeronlaştırmanın vahim sonuçlara sebep olduğunu dile getiren Dinç, son dönemde yaşanan skandalları hatırlatarak eğitimsiz, iş güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılan taşeron işçilerin sağlıklı bir hizmet veremeyeceğini vurguladı.
SES üyeleri, Kocaeli’nde ise İzmit Postanesi önünde eylem yaptılar. Burada açıklama yapan SES Kocaeli Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, SHÇEK çalışanlarının üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade etti. Gülseven, taleplerine olumlu yanıt verilmezse eylemlerin büyüyeceğini dile getirdi. Eyleme; Emekli-Sen, Haber-Sen, BES, Dev-Sağlık-İş, Emek Partisi ve Halkevleri de destek verdi.
(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Döner sermaye haklarını istediler

SONRAKİ HABER

Taleplerle 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...