18 Nisan 2007 00:00

Vali Güler’den gözdağı

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlamak istemesine ilişkin, “Taksim, İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlardan değildir.

Paylaş

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlamak istemesine ilişkin, “Taksim, İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlardan değildir. Kanunsuz toplantıya gelen kişiler kendilerinin güvenlik güçleri tarafından dağıtılacağını da göze almak ve böylesine bir eyleme sebebiyet vermek amacıyla buraya geldikleri için doğacak sonuçlardan kendileri sorumludurlar” diyerek tehdit savurdu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, Vali Güler, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Muzaffer Cengiz ve Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ünal Karaosmanoğlu ile emniyet müdür yardımcılarının da katılımıyla 1 Mayıs’ta yapılacak etkinliklerin ele alındığı bir toplantı yapıldı.
Polisin, yapılması düşünülen kutlamada, bazı yasa dışı örgütlerin provokatif eylemler yapacağı yönünde istihbarat edindiğini belirten Güler, “Kanunsuz toplantıya gelen kişiler kendilerinin güvenlik güçleri tarafından dağıtılacağını da göze almak ve böylesine bir eyleme sebebiyet vermek amacıyla buraya geldikleri için doğacak sonuçlardan kendileri sorumludurlar. Açık söylüyorum, Kendilerinden rica ediyorum. Devletin burada görevli ve yetkilisi olarak böyle bir eyleme tevessül etmesinler. Ancak kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmak isteyenleri, bunun sonuçlarına katlanacakları ve bundan sorumlu olacakları konusunda uyarıyorum” diye konuştu.(İstanbul/AA)
ÖNCEKİ HABER

Muz diyarı çileğe limon diyarı muza dönüyor

SONRAKİ HABER

Orman işçileri kadro için Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...