18 Nisan 2007 00:00

‘Operasyonlar dursun çatışmalar bitsin’

Tunceli’de son günlerde artan operasyonlara EMEP ve DTP’den tepki geldi. EMEP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, “Ateşkes, karşılık bulmalı, operasyonlar durmalıdır.

Paylaş

Tunceli’de son günlerde artan operasyonlara EMEP ve DTP’den tepki geldi. EMEP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, “Ateşkes, karşılık bulmalı, operasyonlar durmalıdır. Kürt sorunu demokratik ve barışçı yolla çözülmelidir” dedi.
Son günlerde operasyon ve çatışmalarla gündeme gelen ve can kayıplarının yaşandığı Tunceli’de EMEP ve DTP, Sanat Sokağı’nda basın açıklaması düzenleyerek operasyonların sona ermesini istedi. Kitle örgütleri, sendika temsilcileri ve Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale’nin katıldığı açıklamada konuşan EMEP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, savaş politikalarının çözüm olmadığının her geçen gün daha çok görüldüğünü söyledi.
Uzatılan barış elinin havada kalmamasını isteyen Tunç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkenin aydınları, işçi ve emekçi halkları daha fazla kan dökülmeden, daha fazla genç gömülmeden, daha fazla acı çekilmeden, daha zaman varken birlikte mücadele etmek için omuz omuza vermelidir. Ateşkes devam etmeli, karşılık bulmalıdır. Operasyonlar durmalı, Kürt sorunu demokratik ve barışçı yolla çözülmelidir.”
Tunç, ayrıca Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin peş peşe kapatılması, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ın Başbakan hakkında yazdığı yazıdan dolayı cezalandırılması ve Nokta dergisine yönelik baskılar, Atılım gazetesine yönelik saldırılar ve Anadolu’nun Sesi Radyosu’nun kapatılmasına da tepki gösterdi. (Tunceli/EVRENSEL)
Gerilla cenazesinde jandarma gerginliği

Bingöl’ün Yayladere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Ramazan Kaplan’ın ailesi tarafından İstanbul Esenyurt beldesinde açılan taziye çadırına, jandarma el koyarken Kaplan’ın defnedilmesine uzun süre izin verilmemesi gerginliğe yol açtı. Ailenin yaşadığı mahalleyi abluka altına alan jandarma, kimlik kontrolü yaparak 20 kişiyi gözaltına aldı.
DTP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş ve Kaplan’ın ailesinin Esenyurt Belediyesi yetkilileri ile görüşmesinin ardından cenazenin Esenyurt’a bağlı Kayabaşı Mezarlığı’nda defnedilmesi için izin verildi. Jandarmanın topladığı taziye çadırları da yeniden açıldı.
ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı, Demirbaş’ın görevden alınmasını istedi

SONRAKİ HABER

Enflasyonda revizyona suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...