18 Nisan 2007 00:00

DTP Ağrı İl Başkanı Öztürk tutuklandı

DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, 21 Mart günü düzenlenen Newroz kutlamalarında Abdullah Öcalan’a ‘Sayın Öcalan’ şeklinde hitap ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Paylaş

DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, 21 Mart günü düzenlenen Newroz kutlamalarında Abdullah Öcalan’a ‘Sayın Öcalan’ şeklinde hitap ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk ile DTP PM Üyesi Hazal Aras’ın, 21 Mart günü Ağrı’da yapılan Newroz kutlamasında yaptıkları konuşmalarında ‘Sayın Öcalan’ dedikleri ve PKK’nin ilan ettiği ateşkese uyularak Öcalan’ın ‘zehirlendiği’ açıklamalarına karşı İmralı’ya bağımsız bir heyet gönderilmesi talebinde bulundukları gerekçesiyle savcılıkça ifadeleri alındı. Öztürk ile Aras, savcılıktaki ifadelerinin ardından TCK’nın 7/2 maddesinde yer alan ‘Örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler.
Tutuklama kararına tepki
Mahkeme, Öztürk’ün tutuklanmasına, Aras’ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuklanan DTP Ağrı İl Başkanı Öztürk, Ağrı Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Bu arada adliye binası önünde toplanan kalabalık bir grup, “Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan attı. Adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekerken grup üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.
Barış annesine dava
Öte yandan Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Zekiye Ayata hakkında, düzenlenen basın açıklamasında ‘Sayın Öcalan’ ve ‘gerilla’ dediği için ‘suçu ve suçluyu övdüğü’ gerekçesiyle dava açıldı.
Mersin’de soruşturma
Bu arada Mersin Newroz Tertip Komitesi’ne de soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında, EMEP İl Başkanı Gürsel Şenşafak, EMEP Merkez İlçe Başkanı Kasım Ceylan ve DTP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aka’nın da aralarında bulunduğu 14 kişi savcılığa ifade verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Seyyar satıcı belediyeye isyan etti

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı, Demirbaş’ın görevden alınmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...