18 Nisan 2007 00:00

Seyyar satıcı belediyeye isyan etti

Gaziantep’te meyve ve sebzecilik yapan tablacılar ile telefon satan seyyar satıcıları, Büyükşehir Belediyesi’nin yerlerini alması ve tezgahlarına el koymasına isyan etti.

Paylaş

Gaziantep’te meyve ve sebzecilik yapan tablacılar ile telefon satan seyyar satıcıları, Büyükşehir Belediyesi’nin yerlerini alması ve tezgahlarına el koymasına isyan etti.
Küçük Sigorta çevresinde meyve ve sebze satan seyyar satıcılar, zabıtanın tablalarına el koymasına tepki gösterdi. Öğle saatlerinde tezgah açtıkları yerde toplanan tablacılar, “İş, aş, seyyar aç” “Sizden mi kendimizden mi utanalım”, “Ezilmek değil ilgi istiyoruz” “Yaşamak hakkımız” gibi dövizler açarak burada basın açıklaması yaptılar.
Tablacılardan İbrahim Geçimli, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin tablalarına mallarıyla birlikte el koyduğunu, ama herhangi bir tutanak tutulmadığını söyledi. Geçimli, “Biz bir haftadır mağdur durumdayız. Cebimde 1 milyon lira kalmış eve çoluğa çocuğa ne götüreceğim. Biz yerimizi ve tablalarımızı geri istiyoruz” diye konuştu.
50 yaşındaki Nevzat Bağçiçek ise zabıtaların mallarını döverek aldıklarını belirterek “Büyükler bir düşünsünler, ülkede işsizlik, yoksulluk, hırsızlık, kapkaç hat safhada. Bizim işimiz elimizden alınırsa biz aç kalırız. Aç adam ne yapacak? Hepimizin çoluğu çocuğu var” dedi.
‘Yine dilencilik mi yapalım?’
Bir oğlu askerde, bir oğlu ise cezaevinde olan Bedik Kaplan da, daha önce dilencilik yaptığı için belediye tarafından kendisine bu yerin gösterildiğini anlattı. Gelini ile birlikte soğan ve pirpirim satarak evi geçindirmeye çalıştığını dile getiren Kaplan, “Evde on nüfus hepsi biz iki kadının eline bakıyor. Bir haftadan beri burada bize iş yaptırmıyorlar. Bize ufak bir yer olsa bile yeter. Bir haftadır elde avuçta bir şey yok. Biz ne yapalım? Yine dilencilik mi yapayım?” diye sordu.
Tablacılar, açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne gittiler.
Telefoncular soyundu
Fuar Alanı önündeki vitrinleri, belediye zabıta ekipleri tarafından kırılarak depoya kaldırılan ve tezgah açmalarına izin verilmeyen telefoncular ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etmek için çıplak eylem yaptılar. Burada telefoncular adına konuşan Hanifi Ateş, bir hafta önce belediye ekiplerinin vitrinleri kırarak depoya kaldırdığını ve iş yapmalarına izin verilmediğini anlattı. Ateş, “Hangi kapıya gitsek yüzümüze kapanıyor. Bizi insan yerine koymuyorlar” sözleriyle öfkesini dile getirdi. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bitlis’te 101 köy yolu ulaşıma kapalı

SONRAKİ HABER

DTP Ağrı İl Başkanı Öztürk tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...