18 Nisan 2007 00:00

DYP ve ANAP ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşerek, destek aradı.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşerek, destek aradı.
Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Hayati Yazıcı ile ilk ziyareti DYP Genel Merkezi’ne yaptı. Görüşme sonunda ilk açıklamayı yapan Ağar, hukuk ve demokrasi içinde çözümlerden yana olduklarını, somutlaşmış isim olmadığından Başbakan Erdoğan’ın isim ifade etmediğini söyledi. Ağar, seçim oturumunun 367 milletvekili ile açılması konusunda “Demokrasilerde hesaplaşma yeri sandıktır, mahkemeye gerek yok” dedi.
Başbakan Erdoğan da demokratik parlamenter sistem içinde 10 cumhurbaşkanının belirlenme süreci ne ise 11’incisinin de aynı yöntemle belirleneceğini ifade ederek, “hukuk çerçevesi açısından aynı kanaati paylaştığımızı gördüm” dedi. Erdoğan, CHP ile görüşmeme kararına, “aldığı hakaret ve kapatılan kapıları” neden olarak gösterdi.
‘Halk seçsin’ önerisi
Erkan Mumcu ile görüşme sonunda Başbakan Erdoğan, henüz somut bir ismin olmadığını belirterek, “Her ne kadar şu ana kadar birçok gazetelerde bazı köşe yazarları ismim üzerinde spekülasyonlar yapıyorlarsa da böyle bir şey söz konusu değil” dedi.
Mumcu ise “Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi önerisinde bulunduğunu, bunun için yapılacak Anayasa değişikliğine destek vereceklerini” söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adana’da seçim ittifakları tartışıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan Çankaya Gül’den seçim mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...