18 Nisan 2007 00:00

Adana’da seçim ittifakları tartışıldı

Emek Partisi Adana İl Örgütü yaptığı toplantıyla seçimlerde yapılacak ittifakları, seçim program ve taleplerini yerelde tartıştı.

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü yaptığı toplantıyla seçimlerde yapılacak ittifakları, seçim program ve taleplerini yerelde tartıştı. Adana’daki siyasi partilere, sendika ve meslek odalarına seçim bildirgesini sunan EMEP, Eğitim Sen’de yaptığı toplantıyla tartışmayı yerellere taşıdı. Çağrıya, KESK, PSAKD, DTP, ÖDP, SDP, ESP yöneticileri İşçi Mücadelesi, Adana 78’liler Birliği Girişimi, muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri ve değişik işkolundan işçi ve emekçi temsilcileri katıldı. EMEP GYK Üyesi İhsan Çaralan, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini, yaşanan milliyetçi gerici saldırılara karşı daha fazla demokrasi, özgürlük ve emeğin taleplerinin savunulması için güç birliği yapmak gerektiğini söyledi.
Üçüncü bir blok oluşturulmalı
Oluşacak bir seçim ittifakının en geniş kesimleri içine alması gerekliğine vurgu yapan Çaralan, ittifakların aşağıdan oluşturulması gerektiğini belirtti. AKP ve CHP ikilemini kıracak, Türkiye’nin temel sorunlarını çözecek üçüncü bir blok oluşturmak gerektiğine dikkat çeken Çaralan, oluşacak blokun, öncelikle Kürt sorunu, demokratikleşme, laisizm ve emekçilerin haklarını savunacak üç temel talep etrafında bir araya gelmesinin altını çizdi. “AKP’nin başını çektiği ve DYP ve ANAP’ın ilişki içinde olduğu muhafazakar cephe ile CHP ve MHP’nin merkezini oluşturduğu sağdan ve soldan kızılelmacıların da içinde olduğu milliyetçi blok, Türkiye’nin önüne çözüm olarak konuluyor. Ancak bu iki kesim, çözümsüzlüğü ve halkı kutuplara bölmeyi ve sermaye güçlerinin arkasında yedeklemeyi amaçlamaktadır. Bu iki mihraka karşı üçüncü ve alternatif bir blok oluşması gerekiyor. Bu blok, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar çözülemeyen Kürt sorusunu, laisizm, demokratikleşme ve emekçilerin ekonomik ve sosyal taleplerini çözmek üzere bir güç birliği yapmalıdır” diyen Çaralan, AKP’nin politikalarından ve CHP’nin tutarsız muhalefetinden rahatsız olan emekçileri kapsayacak ve emek örgütlerinin desteğini alacak geniş bir ittifakın koşullarının geliştiğini ifade etti.
Halkı ezdirmemek için…
DTP İl Başkanı Ali Arslan son dönemde partilerine ve basına yapılan sansürleri kınayarak başladığı sözlerine Türkiye halkının AKP ve CHP arasında ezdirilmek istendiğini buna bir alternatifin oluşması gerektiğini belirtti. ÖDP Adına toplantıya katılan Yusuf Demirci ise toplantıya gözlemci olarak katıldığını, merkezin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.
Eğitim Sen Şube Yöneticisi Halil Kara, üçüncü bir odak oluşmasının emek örgütlerini rahatlatacağını söyledi. Demokratik Güç Birliği’nden Seyhan Belediye Meclis üyesi Songül Çaynak son dönem belediye başkanlarının tutuklandığını ve tehditler aldığını ama çatısı altında seçimlere girdiğimiz SHP’nin tek bir açıklama yapmamasını kaygıyla karşıladığını belirti. PSAKD Yöneticisi Metin Çelik, CHP’yi desteklemeyeceğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

Mutteki’den sürpriz ziyaret

SONRAKİ HABER

DYP ve ANAP ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa