19 Nisan 2007 00:00

‘Bu tempoyla bu kadar’

İran’ın Persopolis takımın çalıştıran Mustafa Denizli Süper Lig’de tempo sorunu olduğunu söyledi

Paylaş

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın çok fazla puan kaybı yaşadığını belirterek, “Bu sezon Anadolu takımlarını başarılı olarak değerlendirebileceğimiz gibi üç büyüklerin başarısızlığı olarak da değerlendirebiliriz” dedi.
Ayın ve Yılın Hakemi Jüri Toplantısı’nda katılımcıların sorularını yanıtlayan Denizli, üç büyüklerin şartlar ne olursa olsun çok büyük imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, “Puan barajları aldatıcı olabilir, aldatıcı olmayan sahada ortaya konulan tempodur. Galatasaray’ı oyun sistemi olarak bunun biraz dışında tutabiliriz” diye konuştu.
Hiçbir takımın taraftarının savunma oyunu izlemek için statlara gitmediğini vurgulayan Mustafa Denizli, “Ancak şu anda 3 büyüklerden hiçbirinin takım savunmasını doğru yaptığını düşünmüyorum. Çok zor ve güzel olan daha çok hücum elemanıyla oynamaktır. Oyundaki tempo taraftarları stada davet eder. Biz de ise tam tersi oluyor. Tribünler takımları tempoya davet ediyor” dedi.
Bu sezon Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin taraftarlarına rahat maç izlettirmediğini kaydeden Denizli, şunları söyledi: “Bugün 3 büyüklerin oynadıkları maçlar itibariyle taraftarlarına ‘Oh bu maç bitti, artık keyifle kalan bölümleri izleyeyim’ dedirtecek kaç maçı var? Oyunun kalitesinin düşük olmasında yabancı oyuncu tercihlerinin de etken olduğunu düşünüyorum. 6 yabancı oyuncu kontenjanını doldurmak mı, yoksa gerçek anlamda kaliteli yabancı almak mı başarıdır?”
Türk takımlarının mali açıdan diğer güçlü Avrupa ekipleriyle mücadele ettiği piyasada yabancı oyuncuya iki kat daha fazla ödemek zorunda kaldığını kaydeden Denizli, “Türk takımları çok para verildiğinde tercih nedeni oluyor. Türkiye’de kaliteli oyuncular var. Ama bu oyuncular yüksek kalitede oynamıyor” dedi. Denizli, “Gerets, Tigana ve Zico Türkiye’de görev yapıyor. Şenol Güneş ve siz ise yurt dışında çalışıyorsunuz. Takımların bu tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu ise “Bu bir tercih meselesidir” diye yanıt verdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

NBA’de normal sezon bitiyor

SONRAKİ HABER

İnternet siteleri zor günler yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...