19 Nisan 2007 00:00

1 Mayıs Afiş Yarışması sonuçlandı

Emek Partisi’nin düzenlediği 1 Mayıs 2007 İşçi Bayramı Afiş Yarışması sonuçlandı.

Paylaş

Emek Partisi’nin düzenlediği 1 Mayıs 2007 İşçi Bayramı Afiş Yarışması sonuçlandı. Ressam-Sanat Eğitimci İbrahim Çiftçioğlu başkanlığında toplanan Seçici Kurul, Özgür Aktaş’ın çalışmasını birinciliğe (solda), Ardan Ergüven’in çalışmasını ise teşvik ödülüne (sağda)değer buldu.
Geçen yıl da 1 Mayıs afişini belirlemek üzere yarışma düzenleyen EMEP, yarışmayı gelenekselleştirmeyi, birinciliğe değer bulunan eseri 1 Mayıs Afişi olarak üretip 1 Mayıs İşçi Bayramı duyurusu olarak kullanmayı amaçlıyor. Yarışmanın bu yılki konusu ise “işçi haklarına, sendikal özgürlüklere saldırılar karşısında mücadele ve enternasyonalizm” olarak belirlenmişti.
Yarışmaya katılan 25 afiş çalışması, 1-12 Mayıs 2007 tarihleri arasında, Yeni Pi Gallery Sergi Salonu’nda sergilenecek. Dereceye giren afiş sahiplerinin ödüllerinin de sergi açılışında düzenlenecek törende verileceği açıklandı. Sergide ayrıca, yarışmaya katılan afişlerin yanı sıra Türkiye’den ve yurtdışından sendikaların, partilerin ve çeşitli emek örgütlerinin önceki yıllarda kullandıkları 1 Mayıs afişleri de sergilenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için tiyatro şenliği

SONRAKİ HABER

Moğol istilasından Ilısu’ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...