19 Nisan 2007 00:00

Somali’de şiddetli çatışmalar

Somali’nin başkenti Mogadişu’da önceki gece Etiyopyalı askerlerle direnişçiler arasında çıkan çatışmada en az 11 kişi öldü.

Paylaş

Somali’nin başkenti Mogadişu’da önceki gece Etiyopyalı askerlerle direnişçiler arasında çıkan çatışmada en az 11 kişi öldü.
Görgü tanıkları ve sağlık yetkilileri, kentin kuzey ve güney kesimlerinde çıkan çatışmada onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.
Yetkililer, yaklaşık 4 saat süren kanlı çatışmayı neyin tetiklediğinin henüz bilinmediğini belirtti.
‘Ateşkes sürüyor’ iddiası
Görgü tanıkları, kentin güney bölgesinin ağır bombardımanla sarsıldığını ve bazı top mermilerinin Devlet Başkanlığı Sarayı’nın çok yakınına düştüğünü kaydetti.
Kentte baskın olan Haviye aşiretinin sözcüsü, direnişçilerle, ABD destekli geçici hükümete kentin denetiminde yardımcı olan Etiyopya askerleri arasındaki ateşkesin hâlâ yürürlükte olduğunu belirtti.
ABD ordusu desteğindeki Etiyopya birlikleri, Haviye’nin desteklediği ve geçen yılın son yarısında ülkenin güneyinde egemenliğini ilan eden Şeriat Mahkemeleri Birliği gerillalarını Mogadişu’dan püskürtmüştü.
Geçen yıl sonundaki bu gelişmeden beri, Somali’de 1991’den sonra kurulan 14’üncü geçici hükümet ülkede denetimi sağlamaya çalışıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Dört Filistinliden biri tutsak

SONRAKİ HABER

İran, enerji krizini karşılamaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...