19 Nisan 2007 00:00

Irak yine kana bulandı

Irak’ta Başbakan Nuri El Maliki’nin yıl sonuna kadar bütün ülkenin güvenlik kontrolünü sağlayacakları yolunda dün yaptığı açıklamadan saatler sonra, başkent Bağdat yine kana bulandı.

Paylaş

Irak’ta Başbakan Nuri El Maliki’nin yıl sonuna kadar bütün ülkenin güvenlik kontrolünü sağlayacakları yolunda dün yaptığı açıklamadan saatler sonra, başkent Bağdat yine kana bulandı. 200’e yakın Iraklının yaşamını yitirdiği saldırıların, birkaç gün önce hükümetten çekildiğini açıklamış olan Sadr Hareketi’nin kontrolündeki Sadr ile Sadriye semtlerinde yoğunlaşması dikkat çekti.
Şii mahallesinde 112 ölü
Polis ve hastane kaynaklarının verdiği son bilgiye göre, Bağdat’ta Şiilerin çoğunlukta bulunduğu Sadriye ve Sadr semtleri ile merkezinde ve kuzeybatı kesimindeki mahallelerde düzenlenen 4 ayrı saldırıda ölenlerin sayısı 157’ye yükseldi. Sadece Sadr mahallesinde ölenlerin sayısı 112’yi bulurken, 115 kişinin yaralandığı bildirildi.
Öte yandan ABD’nin Irak güçleriyle birlikte iki ay önce Bağdat ve çevresinde başlattığı “büyük güvenlik” operasyonundan bu yana, başkentte şiddetin boyutunun yeniden iki ay önceki düzeyine ulaştığına dikkat çekiliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BM küresel ısınmayı görüştü

SONRAKİ HABER

Dört Filistinliden biri tutsak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...