19 Nisan 2007 00:00

BM küresel ısınmayı görüştü

Artık sokaktaki çocukların bile gündeminde olan “küresel ısınma”, nihayet Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin de gündemine girdi.

Paylaş

Artık sokaktaki çocukların bile gündeminde olan “küresel ısınma”, nihayet Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin de gündemine girdi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı İngiltere’nin önerisiyle düzenlenen “Enerji, Güvenlik ve İklim” konulu toplantıda 50’den fazla ülkenin temsilcisi söz aldı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun toplantıda yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin giderek dünyanın barış ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek bir gerçek olduğunu belirterek ülkelerin bununla mücadelede birlik olmaları gerektiğini vurguladı.
Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya’nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Heidemarie Wieczorek-Zeul, iklim değişikliği konusunda dünyanın, hükümetlerden ve BM’den “yeni ve kararlı” önlemler alınmasını beklediğini söyledi. Pasifik Adaları adına konuşan Papua Yeni Gine’nin BM Temsilcisi Robert Aisi, Pasifik adalarının iklim değişikliğinin yansımalarından şimdiden etkilenmeye başladığını vurgulayarak “Adalarda daha sık kasırgaların, dev gel-gitlerin ve sıtma gibi hastalıkların” görüldüğünü söyledi.
Çin’in başını çektiği 77’ler Grubu, konunun 15 üyeli Güvenlik Konseyi’nde değil 192 üyeli BM Genel Kurulu’nda veya başka uluslararası kuruluşlarda ele alınması gerektiği görüşünü savundular. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da protestolar sürüyor

SONRAKİ HABER

Irak yine kana bulandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...