19 Nisan 2007 00:00

Ortaklaştırma çabası sürecek

1 Mayıs’ın kutlanması konusunda alan tartışmaları hâlâ sürüyor. DİSK, Taksim’de kutlama konusunda ısrarını sürdürürken Türk-İş, Kadıköy için başvuruda bulundu.

Paylaş

1 Mayıs’ın kutlanması konusunda alan tartışmaları hâlâ sürüyor. DİSK, Taksim’de kutlama konusunda ısrarını sürdürürken Türk-İş, Kadıköy için başvuruda bulundu. Valilik önünde açıklama yapan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, 1 Mayıs’ın tüm emek örgütleriyle ortaklaşa kutlanması için özen gösterdiklerini ve bu çabaların son ana kadar devam edeceğini kaydetti.
‘Taksim’i önemsiyoruz’
Türki-İş açısından birinci önceliğin 1 Mayıs’ın birlikte kutlanması olduğunu dile getiren Büyükkucak, “Biz de 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması taraftarıyız ama bu kutlamanın sadece bir basın açıklaması olarak değil; ciddi, kapsamlı ve ortak bir miting şeklinde olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. Büyükkucak, 1 Mayıs 1977 Katliamı’nın faillerinin ortaya çıkması için Meclis’i ve hükümeti göreve çağırdı.
Büyükkucak, Taksim Meydanı’nın emekçilere açılmasını son derece önemsediklerini, bu konuda ortak çaba harcamaya hazır olduklarını söyledi. 1 Mayıs’ın sadece alan tartışmasına indirgenmesini doğru bulmadıklarını belirten Büyükkucak, önceliğin, emekçilerin taleplerini güçlü bir biçimde dile getirmesi ve hükümetin emek karşıtı politikalarına karşı gür sesini yükseltmesi olduğunu dile getirdi.
‘Gerilim ve tartışma konusu olmayacak’
Tüm İstanbulluları, emekçileri 1 Mayıs’da seslerini yükseltmeye, Kadıköy’de yapılacak olan mitinge katılmaya çağıran Büyükkucak, “1 Mayıs 2007’de demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, hükümetin emek karşıtı politikalarını protesto etmek için, sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızı savunmak için, özelleştirmeye, piyasalaştırmaya ve yeni liberal politikalara karşı çıkmak için, kıdem tazminatımıza sahip çıkmak için alanlarda olacağız” diye konuştu. Büyükkucak, 1 Mayıs kutlamalarının ortaklaşması için hâlâ zaman olduğunu, mitingi diğer emek örgütleriyle birlikte yapmak için son ana kadar çaba harcayacaklarını söyledi.
Bu çabalara rağmen ortaklaşa kutlanamaması durumunda dünyanın sonunun gelmeyeceğini belirten Büyükkucak, “Bu, sendikal hareket için bir eksiklik olsa da Türk-İş, bunun emek örgütleri arasında bir gerilim ve tartışma konusu olmasına karşıdır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gündoğdu için başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

İşçiden örnek tavır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa