19 Nisan 2007 00:00

Erdoğan tam yetkili

AKP’nin kritik MKYK toplantısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a süreci yöneterek sonuçlandırma konusunda tam yetki kararı çıktı.

Paylaş

AKP’nin kritik MKYK toplantısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a süreci yöneterek sonuçlandırma konusunda tam yetki kararı çıktı.
7.5 saat süren MKYK toplantısının ardından açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen isim üzerinde durulmadığını daha çok süreç, anayasal çerçeve ve demokratik teamüllerin üzerinde durulduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a süreci yöneterek sonuçlandırma konusunda tam yetki verildiğini kaydeden Sözen, sivil toplum örgütleri ile görüşmelerin süreceğini ifade etti. Toplantıda Başbakanın milletvekillerine tek tek söz vererek görüş aldığını kaydeden Sözen, üyelerin tamamının ‘sürecin çok iyi bir strateji ile yönetildiği, istikrar ve huzur ortamının bozulmadığı’ değerlendirmesi ile genel başkan ve partililere şükranlarını ilettiklerini söyledi.
Belirlenecek cumhurbaşkanı adayının milletin değer ve hassasiyetlerine sahip olacağını belirten Sözen, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, sosyal, laik hukuk devleti olduğunu ve öylece kalacağını dile getirdi. Erdoğan’ın adaylığına ilişkin üyelerin görüş belirtip belirtmemesi sorusu üzerine, isim belirtilmekten kaçınıldığı için değerlendirme yapılmadığını ifade eden Sözen, “Genel Başkan tam yetkili olarak kendisi açıklayacak” dedi. 367 sayısı konusunda ayrıntılı değerlendirme yapılmadığını ama üçte iki çoğunluğun başlangıçta yeteceğini belirten Sözen, AKP’li bir kişinin cumhurbaşkanı olmasının tehdit olarak algılanmasının zafiyet olacağını söyledi. Seçim tarihiyle ilgili soruya Sözen, ‘Başbakanın açıkladığı gibi 4 Kasım’da yapılacak” cevabını verdi.
İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da Malatya’daki saldırıyı nefret, lanet ve şiddetle kınadığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ali Dinçer yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tersten masaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...