19 Nisan 2007 00:00

Samsun’da operasyon

Samsun’da jandarma ve polis işbirliğiyle düzenlenen operasyonda, ‘imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi, Samsunspor’a zorla bağış alınması’ iddiasıyla aralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel sekreteri, AKP İl Başkan yardımcısı, Samsunspor yöneticileri ve işadamların olduğu yaklaşık 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı

Paylaş

Samsun’da jandarma ve polis işbirliğiyle düzenlenen operasyonda, ‘imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi, Samsunspor’a zorla bağış alınması’ iddiasıyla aralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel sekreteri, AKP İl Başkan yardımcısı, Samsunspor yöneticileri ve işadamların olduğu yaklaşık 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorgulamalarının devam ettiği belirtilirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ben de şoktayım’’ dedi. Samsun’daki operasyon dün sabah saat 07.00’de 5 ayrı noktada başladı. Polis ve Jandarma, imara aykırı benzinlik ruhsatı verilmesi, belediye olanaklarını kullanarak Samsunspor’a zorla bağış alınması gibi çeşitli iddialar üzerine önceden isimleri belirlenen kişilerin ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Binası’na da yapılan baskında Başkan Yardımcısı Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, AKP İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu, Samsunspor’un Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı ve akaryakıt bayisi sahibi Fatih Temiz, Samsunspor yöneticileri müteahhit Hasan Uçak, akaryakıt bayii Ali İhsan Yeşilyurt ile işadamları Bekir Kibaroğlu, Serkan Yılmaz, Tarkan Yılmaz, Ertekin Sezer, akaryakıt bayii Ahmet Özmen’in de aralarında bulunduğu 20’yi aşkın kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan bazı evraklara da el konuldu. (Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklamalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Öğretmen adayları geçinemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...