19 Nisan 2007 00:00

Tutuklamalar protesto edildi

Haklar Özgürlükler Cephesi’nin (HÖC) çağrısıyla Mersin Adliyesi önünde toplanan bir grup, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Adana’da ise öğrenciler polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Haklar Özgürlükler Cephesi’nin (HÖC) çağrısıyla Mersin Adliyesi önünde toplanan bir grup, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Adana’da ise öğrenciler polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Şubat ayında tutuklanan arkadaşlarının duruşmasına katılmak için 23 Mart günü adliye önüne gelen ancak polis tarafından tartaklanarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Gülbeyaz Karaer ve Nebiha Aracı’nın duruşması Mersin 5. Asliye Mahkemesi’nde görüldü. “Polise mukavemet ettikleri” iddiasıyla tutuklanan Karaer ve Aracı’nın duruşmaları 14 Mayıs tarihine ertelendi. Adliye binası önünde açıklama yapan HÖC’lüler, tutuklamaların ve yargılamaların tamamen polis fezlekesi doğrultusunda yapıldığını öne sürdüler. Yargının objektif olması gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye’de demokrasi mücadelesi verenlerin fizik kurallarına aykırı suçlar işlediği söyleniyor. Polis tarafından gözaltında öldürülen gazeteci için ‘1 metrelik duvardan düşüp öldü’ deniliyor; 40 yaşında bir kadın yerde sürüklenirken polislere mukavemet ediyor! 1.75 boyundaki adam 1.70 santimetre yüksekliğindeki ranzaya kendini asarak intihar ediyor!” Adana’da ise Çukurova Üniversitesi öğrencileri, 11 Nisan günü yaptıkları basın açıklamasına polisin uyarı yapmadan müdahalede bulunması nedeniyle suç duyurusunda bulundular.
İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapan öğrenciler, 11 Nisan’da 20 kişinin tekme tokat dövülerek gözaltına alındığını ve polisin üniversite kampüsünde plastik mermi kullandığını belirterek, aradaşlarının serbest bırakılmasını isteyip polisler hakında suç duyurusunda bulundular. (HABER MERKEZİ)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Yeni Asır gazetesine saldırı

SONRAKİ HABER

Samsun’da operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...