19 Nisan 2007 00:00

espri tahlilleri 2

Okul gezilerinde sıra halinde yürürken, ya da pencere kenarında dünyayı seyrederken enteresan canlılar görür çocuklar.

Paylaş

hayvanlar alemi
Okul gezilerinde sıra halinde yürürken, ya da pencere kenarında dünyayı seyrederken enteresan canlılar görür çocuklar. Kuş, eşek, köpek, fil, balina vs.. Söz konusu hayvanı görmenin heyecanını, en yakın arkadaşına hakaret etme fırsatıyla sentezleyen bu mini canlılar söz konusu mahlukatı göstererek; “Aaaa, Burak bak arkadaşın geçiyor, meraba desene! Ahi ahi.” diye bağırır. Samimi arkadaş rezil edilir, yerin dibine geçirilir. Çocuğun yanına kar kalır.
aramızda top var
Güzelce maç tertip etmiş gençler top oynarlarken elbet bir kısım bu takımlara seçilememenin hüznüyle bir kenarda oturmaktadır. Onları bu sıkıntıyla baş başa bırakmak elbette ki düşünülemez. Es kaza top taca giderken sahanın kenarında duran bu arkadaşa çarparsa, takımda bu işi yapmakla mükellef bir afacan çıkar ve şu unutulmaz kelamı eder: “Top topu çekermiş. Heleley heleley.”
bir nisan
Küçükken ne büyütürdük 1 Nisan’ı. Okula gelirdik, herkes bir muzırlık peşinde. Ulan ne yapsak, ne yapsak diye düşünürken o sivri zeka atlardı hemen: “Arkadaşlar, sınıfları değiştirelim!”
Be hey sivri zeka! Hocanın her sene her sene aynı espriden bunaldığını, hiç şaşırmayacağını anlayamadın mı? Hem hoca da senin gibi bir sıpaya uyup bu şakayı yapacağımızı tahmin ederek, değiştirdiğimiz sınıfa girerse ne olacak? O monoton okul günlerinden biri daha yaşanmayacak mı? Bunu da mı düşünemiyorsun?
ÖNCEKİ HABER

Patnos’ta yeşil kart öfkesi

SONRAKİ HABER

işlem hacmi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...