19 Nisan 2007 00:00

Patnos’ta yeşil kart öfkesi

Ağrı Patnos’ta binlerce kişi, yeşil kartların iptaline tepki göstermek için kaymakamlığa yürüdü

Paylaş

Ağrı’nın Patnos ilçesinde binlerce kişi, yeşil kartların verilmemesini ve vizesi biten yeşil kartların yenilenmemesini protesto etti.
Patnos’ta bu yıl, belediyeye su ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) borcu bulunan yeşil kart sahiplerinin vizesi yapılmıyor. Yeşil kartlarını yenilemek isteyen vatandaşlar, kaymakamlık tarafından belediyeye gönderiliyor. Belediyeye borcu bulunanların kartları iade edilirken borcu bulunmayanların ise vizesi yapılıyor. Bu durum, ilçede tepkilere neden oldu.
SES Patnos Şubesi öncülüğünde dün protesto eylemi düzenlendi. Protesto için belediye önünde bir araya gelen binlerce kişi, “Başkan istifa”, “Haksız uygulamalara son”, “Bölge milletvekilleri istifa” şeklinde slogan attı. Kitle daha sonra Patnos Kaymakamlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
‘Ankara’ya yürürüz’
Kaymakamlık önünde açıklama yapan SES Şube Başkanı Edip Tatlı, belediye ve kaymakamlığın, yeşil kart konusunda işbirliği yaparak halkı mağdur ettiğini söyledi. Kayseri’de bir defada yüzlerce fabrika açılırken Patnos’ta bir tek fabrika ve hastane açılmadığına dikkat çeken Tatlı, “Bunun tek sorumlusu bölge milletvekilleridir. Kendi halkına sahip çıkmamalarıdır. Belediye başkanı ve kaymakam, işbirliği yaparak halkımızı yeşil kart konusunda mağdur etmektedir. Bu, kabul edilecek bir durum değildir. Eğer Patnos halkının istekleri kabul edilmezse Ankara’ya kadar yürüyeceğiz” dedi.
Oturma eylemi yapıldı
Yolu bir süre trafiğe kapatan binlerce kişi, Kaymakam Nevzat Şengök’ün konuyla ilgili açıklama yapması için dışarı çıkmasını istedi. Sık sık “Kaymakam istifa”, “Hükümet istifa” sloganlarını atan kitle, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kaymakamlık önünde 10 dakikalık oturma eylemi de yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Kaymakamın, protesto eylemi sırasında makamında bulunduğu ve dışarı çıkmadığı öğrenildi. (Ağrı/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Görevine son verilen Temel DÜ Rektörlüğü’nü suçladı

SONRAKİ HABER

espri tahlilleri 2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa