19 Nisan 2007 00:00

Görevine son verilen Temel DÜ Rektörlüğü’nü suçladı

Dicle Üniversitesi’nde bilimsel kriterlere uymadığı gerekçesiyle görevine son verilen Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Zihni Temel, üniversite rektörlüğüne sert eleştirilerde bulundu.

Paylaş

Dicle Üniversitesi’nde bilimsel kriterlere uymadığı gerekçesiyle görevine son verilen Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Zihni Temel, üniversite rektörlüğüne sert eleştirilerde bulundu.
Bütün yardımcı doçentlerin kendi alanlarıyla ilgisi olmayan dergilerde yayın yapmaya zorlandığını ileri süren Temel, “Eğitim fakültesi ile ilgili bir dergide mühendislik fakültesinden yazı yazılıyor. Ben bir matematikçi olarak, bilime inanan biri olarak bu olaya karşı çıktım. Bu nedenle işime son verildi” dedi.
Yardımcı doçentlerin sözleşmelerinin 2 ile 3 yılda bir yenilendiği Dicle Üniversitesi’nin ‘Etik Kurulu’, Yrd. Doç. Zihni Temel’in sözleşmesini bilimsel bir dergide yayın yapmadığı gerekçesiyle yenilemeyerek görevine son verdi.
‘Kriterler saçma’
Öğrenciler, Temel’in uzaklaştırılmasına tepki gösterirken matematikçi olan Yrd. Doç. Zihni Temel, sözleşmesinin uzatılması için getirilen kriteri bilimsel bulmadığını söyledi.
Uluslararası bir matematik internet sitesinde hakemlik yapan Temel, bütün yardımcı doçentlerin kendi alanları ile ilgisi olmayan dergilerde yayın yapmaya zorlandığını ileri sürdü. Temel şöyle konuştu: “Ben de bu kritere uymayacağımı söylediğim için işten atıldım. Çünkü bu kriter saçma sapan bir kriter. Ben, mimarlık mühendislik fakültesinde görev yapıyorum. Bizim bölümde bütün öğretim üyeleri eğitim fakültesinin dergisinde yayın yapıyor. Mümkün mü bu? Eğitim fakültesi ile ilgili bir dergide mühendislik fakültesinden yazı yazılıyor. Bu ne demektir? Dostlar alışverişte görsün. Ben bir matematikçi olarak, bilime inanan biri olarak bu olaya karşı çıktım. Bu nedenle bilimsel dosya vermedim. Yönetim kurulu da görev süremi uzatmadı. Uyduruk bir uygulama nedeniyle işime son verildi.” (Diyarbakır/EVRENSEL)
Mehmet Aslanoğlu
ÖNCEKİ HABER

Washington sınır ötesini tartışıyor

SONRAKİ HABER

Patnos’ta yeşil kart öfkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...