19 Nisan 2007 00:00

Washington sınır ötesini tartışıyor

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon, ABD’de de yoğun bir şekilde tartışılıyor.

Paylaş

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon, ABD’de de yoğun bir şekilde tartışılıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Irak’ın toprak bütünlüğüne önem verdiklerini belirtip sınır ötesi operasyona soğuk bakarken PKK Koordinatörü Ralston’ın, Türkiye’nin nisan ayında operasyon yapabileceği konusunda Bush yönetimini uyardığı ifade ediliyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, günlük olağan basın toplantısı sırasında sorulan bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik olası bir sınır ötesi müdahalesine Amerika’nın sıcak bakmadığı sinyalini bir kez daha verdi. McCormack, Irak’ın toprak bütünlüğüne önem verdiklerini belirtti.
Söz konusu yüksek tansiyona PKK’nin faaliyetlerinin neden olduğunu bildiklerini ifade eden Sean McCormack, bu tehditle ilgilenmenin en iyi yolunun da Türkiye ve Irak’ın işbirliği yapması olduğunu, böylece tarafların sınır ötesi eylemleri düşünmediği bir noktaya gelinebileceğini dile getirdi.
‘Nisanda operasyon’ uyarısı
Bu arada Washington Post’un tanınmış köşe yazarı David İgnatius, Kuzey Irak’taki Kürt bölgelerinde “yeni bir büyük tehdidin ortaya çıktığı”nı savundu. ABD’nin PKK Koordinatörü Joseph Ralston’un elinden geleni yaptığını, ancak “saatli bombanın tıklamayı sürdürdüğü”nü belirten İgnatius, “Ralston’un, aralık ayında üst düzey (Bush) yönetim yetkililerine, ABD’nin PKK’yi durdurmaması halinde Türklerin nisan sonunda işgal edebilecekleri uyarısını yaptığı”nı yazdı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

JİN û JîN

SONRAKİ HABER

Görevine son verilen Temel DÜ Rektörlüğü’nü suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...