20 Nisan 2007 00:00

Aradığınız köye ulaşılamıyor

Adana'nın Kozan ilçesine 10 ila 20 kilometre uzaklıktaki telefonu olmayan 5 köyün sakinleri, 2 yıldır atıl bekleyen santral binasının ve şebekenin tamamlanarak, devreye girmesini bekliyor.

Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesine 10 ila 20 kilometre uzaklıktaki telefonu olmayan 5 köyün sakinleri, 2 yıldır atıl bekleyen santral binasının ve şebekenin tamamlanarak, devreye girmesini bekliyor. Köylülerin kulakları yıllardır telefondan duyacakları çevir sesinde. Santralın yapılması bir umut ışığı olmuş ama 2 yıldır sevinçleri kursaklarında kalmış.
İki dönem Adana İl Genel Meclis üyeliği yapan, Köseli köyünden üç dönem muhtar seçilen ve bir dönem de Kozan Ziraat Odası başkanlığı yapan köy sakini Süleyman Yılmaz ilçe merkezine 10 ila 20 kilometre arasında mesafelerdeki köylerin yıllardır telefon bağlanması için beklediğini dile getirdi. Santral yapılınca "işte sonunda telefon geliyor" diyerek sevindiklerini, ancak telefonların bir türlü devreye girmediğini söyleyen Yılmaz, hasretle ''çevir sesi''ni duyacakları günün özlemini çektiklerini vurguladı.
Telekom "tatlıya" bağlamadı
Köylülerin telefon "santrallı telefonsuzluk" maceralarının hikayesi şöyle: İl Genel Meclisi Üyesi Yasin Yılmaz, eski Adana Valisi Cahit Kıraç'ın, 2 yıl önce Kozan'a yaptığı bir ziyaret sırasında durumdan haberdar edilince "21. yüzyılda telefonsuz köy olur mu?" diyerek, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 50 bin YTL ödenek çıkardığını ve bu parayla santral binasının yapıldığını söyledi. Yasin'in anlattıklarına göre konuyla "özellikle" AKP Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü ilgileniyor.
Köylülerin haberleşme hasretini Türk Telekom'un özelleştirmesi de bir darbe indirmiş. Yasin, "Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecinde, içinde bu köylerin santralının devreye sokulmasını da kapsayan programa alınan yatırımlar, 'Telekom'un durumu belli değil' denilerek, dondurulmuş. Türk Telekom, valiliğe bağlı bir kurum olmadığı için, sorunun halledilmesi konusunda talimat verilemiyor. Ankara'dan takip edilmesi gerekiyor. Önceki valimiz binasını yaptırmıştı. Şimdiki valimiz İlhan Atış'tan da santralın devreye sokulması için girişimde bulunmasını isteyeceğiz. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, telefonun eksikliğini kabul edemeyiz" diyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Sarı sıcağa kartondan önlem

SONRAKİ HABER

EVRENSEL'den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...