20 Nisan 2007 00:00

Fenerbahçe’yi suçladı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat, “Fenerbahçe yönetiminde ciddi bir endişe ve panik var. Stres ve korku içindeler” dedi.

Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat, “Fenerbahçe yönetiminde ciddi bir endişe ve panik var. Stres ve korku içindeler” dedi.
Adnan Polat, Galatasaray’ın Mecidiyeköy’deki kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek, şampiyonluk yarışından transferlere kadar her konuda yöneltilen soruları yanıtladı.
Fenerbahçeli yöneticilerin kendilerine uzun süredir penaltı verilmemesinden yakındığının hatırlatılması üzerine Polat, “Fenerbahçe’ye penaltı verilme mecburiyeti mi var” sorusunu yönelterek, şunları söyledi: “Şu anda Fenerbahçe’ye penaltı verilmesi için ciddi bir kampanya başladı ve hakemler üzerinde büyük baskı kuruluyor. Eğer penaltıdan bahsedeceksek, ligin kaderini etkileyen ilk yarıdaki Fenerbahçe-Galatasaray maçında son dakikada verilmeyen penaltıdan da bahsedelim. Tüm hakem otoriteleri penaltı olduğunda hemfikirdi. Onun için çok ciddi bir endişe ve panik var Fenerbahçe yönetiminde. Kamuoyu baskısı yaratarak, hakemleri etkileyerek penaltı verdirmeye çalışıyorlar. Eğer o maçlarda penaltı oluyorsa, penaltı verilmeli, olmuyorsa da verilmesi için kampanya yapılmamalı.”
‘Bilinçli yapıyorlar’
Adnan Polat, Fenerbahçe’nin camia, yönetim ve takım olarak geçen sezon şampiyonluğu kaybetmenin büyük sıkıntısını yaşadığını savunarak, “Bu sezon aynı şekilde bir stres ve korku içindeler” dedi. Tekrar aynı şeyi yaşamamak istediklerini anlatan Polat, “Bunun için biraz feveran ediyorlar, biraz gündemi, hakemi, federasyonu, gözlemcileri etkilemeye çalışıyorlar. Bunu bir strateji olarak yapıyorlar, kasıtlı ve bilinçli hareket ediyorlar” şeklinde konuştu.
‘Şampiyonluk şansımız var’
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, K.Erciyesspor maçından sonra şampiyonluk şanslarının azaldığını, işlerinin mucizeye kaldığını söylediğini hatırlatarak, ancak geçen hafta iki rakiplerinin puan kaybetmesinin şanslarını yukarı çıkardığını söyledi.
Şampiyonluktaki inisiyatifin Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ortaya koyacağı performansla paralel olarak yürüdüğünü dile getiren Adnan Polat, “3 puanlık sistemde 2 haftada çok şey değişebiliyor. Şansımızın Kayseri Erciyesspor maçından bu yana çok yükseldiğini düşünüyorum. 3 puanlık sistemde her şey olabilir” dedi.
Hakemler
Hakemlerin işinin çok zor olduğuna dikkat çeken Polat, şöyle devam etti: “Aldıkları kararlar bir tarafın lehine, bir tarafın aleyhine oluyor.
Aleyhte olan da feveran ediyor. Genelinde memnunum. Ama ligin kaderini etkileyen ve Galatasaray’ın birçok puanına mal olan 4-5 maç var. Hakemlerin Şükrü Saracoğlu Stadı’nda seyirci baskısından etkilendiğini düşünüyorum. En son oynadığımız K.Erciyesspor maçında Fırat Aydınus, rakibin sertliğine göz yumdu. Galatasaray’ın 12 puanının hakem hatalarıyla gittiği görüşündeyim.”
Transfer konusu
Sivassporlu Servet Çetin ile anlaştıklarını kaydeden Polat, yurt içinden 7 oyuncunun daha listelerinde olduğunu söyledi. Geçen sezon transfere hemen hemen hiç bütçe ayırmadıklarını söyleyen Polat, bu sezon transfer için ciddi bir bütçe ayırdıklarını belirtti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Liderin Antep sınavı

SONRAKİ HABER

Bir Yudum İnsan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...