20 Nisan 2007 00:00

Iraklılar soruyor: Güvenlik planı nerede?

Irak, başkent Bağdat’ta Şiilerin ağırlıkta olduğu Sadr ve Sadriye semtlerindeki pazar yerinde “işgalin başından bu yana düzenlenen en ölümcül” saldırının ağırlığını yaşıyor.

Paylaş

Irak, başkent Bağdat’ta Şiilerin ağırlıkta olduğu Sadr ve Sadriye semtlerindeki pazar yerinde “işgalin başından bu yana düzenlenen en ölümcül” saldırının ağırlığını yaşıyor. Saldırıda ölü sayısı 140’a, yaralı sayısı ise 150’ye yükselirken, halk ise, ABD’nin Iraklı birliklerle ortaklaşa iki aydır sürdürdüğü “büyük güvenlik” operasyonunu sorguluyor.
Askerlere taşlı karşılama
İngiltere’de yayımlanan “The Indepent” gazetesi ise, ABD tarafından “güvenliklerinin artırıldığına inandırılmaya” çalışılan Iraklılar açısından, kanlı günün “büyük bir rezalet” olarak tarihe geçtiğini ifade etti.
Patrick Cockburn imzalı haberde, “Saldırının ardından bölgeye gelen Irak ve Amerikalı askerler, kızgın halkın taş yağmuru ile karşılaştı. Kalabalık, ‘Güvenlik planı nerede?’, ‘Bu plan bizi korumuyor’ diye haykırıyordu” diye belirtti.
Yakınlarını kaybeden kadınların ağıtlarının, Sadriye’nin her yanında çınladığını belirten muhabir, “Bir Iraklı elleri havada, ‘(Irak Başbakanı) Maliki nerede? Bırakın, gelsin ve burada neler olduğunu görsün’ diye bağırıyordu” şeklinde yazdı.
Bu arada eleştirilerin merkezindeki Maliki ise, saldırıları kınadığı açıklamasında, kanlı saldırının sorumlularının “şeytanın askerleri” olduğunu söyledi. Sadriye’nin güvenliğinden sorumlu Iraklı albay ise tutuklandı.
Hamile kadına saldırdılar!
İşgal altında saldırısız günün geçmediği ülkede dün düzenlenen saldırılarda, 20’ye yakın Iraklı yaşamını yitirirken, işgal güçlerinin Bağdat’ın Amiriyeh bölgesinde hamile bir kadına saldırdıkları ve saldırı sırasında 6 yaşındaki çocuğuyla birlikte olan V. Hamis Vühaib adlı kadının çocuğunu düşürdüğü öğrenildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Saldırgan, NBC’ye resimlerini göndermiş

SONRAKİ HABER

Şimdi de ‘Taliban’a yardım’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...