20 Nisan 2007 00:00

Erdoğan’a karşı son mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına karşı son mesajlar devletin zirvesinden geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve görevi kısa süre sonra tamamlanacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Erdoğan’ın adaylığına karşı çıktıklarını ima eden açıklamalar yaptılar.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına karşı son mesajlar devletin zirvesinden geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve görevi kısa süre sonra tamamlanacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Erdoğan’ın adaylığına karşı çıktıklarını ima eden açıklamalar yaptılar.
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda “Basın toplantısında verdiğiniz mesaj alındı mı?” sorusuna “Türk toplumu vermeye çalıştığım mesajı aldı” yanıtını verdi. Büyükanıt şöyle devam etti: “Askeri, polisi, bakkalı tüm toplum mesajı aldı. Çünkü yansımalarını hissediyorum. Ama eğer o mesajı algılamayan varsa algılama sorunu olması lazım. Algılama sorunu olan varsa birşey asöylemem. Ama o kesimin çok az olduğuna inanıyorum.” Büyükanıt, Genelkurmay’da düzenlediği basın toplantısında yeni cumhurbaşkanının TSK’nın da başkomutanı olacağına vurgu yaparak, “Cumhuriyet değerlerine sözde değil, özde bağlı bir cumhurbaşkanını seçileceğini umit ediyoruz” demişti.
Sezer: 14 Nisan mitingini çok iyi buldum
Harp Akademile’nde yaptığı veda konuşmasında, rejimin tehlikede olduğunu savunan ve laikliğin hiçbir dönem bu kadar tehdit altında olmadığı görüşünü dile getiren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise, Çankaya Köşkü’ndeki dünkü resepsiyonda, “14 Nisan Mitingi’ni çok iyi buldum.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasına karşı tepkilerin öne çıktığı bu mitinge Başbakan Erdoğan ve AKP kurmayları tepki göstermişti. (Ankara/EVRENSEL)
Danışmanların köşk tavrı: Çıkma
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı danışmanlarını da böldü. AKP’nin MKYK toplantısı, aynı zamanda Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan kurul üyeleri Cüneyd Zapsu, Ömer Çelik ve Egemen Bağış’ın tutumlarını da ortaya çıkardı. Erdoğan’ın veri danışmanı Cüneyd Zapsu, Erdoğan’dan Başbakanlığını sürdürmesini istedi. Zapsu, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmaya hakkı bulunduğunu, makama da uygun olduğunu belirttikten sonra, görüşünün “Ülke ve partinin iyiliği açısından Başbakan olarak kalması yönünde” olduğunu belirtti. Erdoğan’ın dış politika danışmanı Egemen Bağış da Zapsu ile aynı tavrı izledi. Erdoğan’ın siyasi danışmanı Ömer Çelik ise Erdoğan’a “Köşk’e çık” dedi. Çelik, Erdoğan’ın güçlü bir Başbakan olduğunu, Cumhurbaşkanlığına güçlü birisinin çıkması gerektiğini belirterek, bu gerekçeyle Cumhurbaşkanı olmasını istedi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın kararının arkasındayız

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...