20 Nisan 2007 00:00

‘Sınır ötesi en iyi yol değil’

Türkiye’nin nisan sonunda Kuzey Irak’a sınır ötesi bir operasyon düzenleyeceği tartışılırken ABD’den itiraz geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Fried, “Sınır ötesi eylemin en iyi yol olmayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Paylaş

Türkiye’nin nisan sonunda Kuzey Irak’a sınır ötesi bir operasyon düzenleyeceği tartışılırken ABD’den itiraz geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Fried, “Sınır ötesi eylemin en iyi yol olmayabileceğini düşünüyoruz” dedi. ABD’li komutan Follon ise “O gün asla güzel bir gün olmaz” ifadesini kullandı.
ABD’nin Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Türkiye’nin PKK’ye karşı kendisini savunmak istemesinin anlaşılabilir olduğunu, ancak ABD’nin, Türkiye’nin kendisini “en etkili yollarla savunabilmesini istediğini ve sınır ötesi eylemin de en iyi yol olmayabileceğine inandığını” söyledi.
ABD Donanma Komutanı Amiral William Fallon ise PKK dolayısıyla Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon düzenlemeyeceğini umduğunu ve “Türkleri, bunun iyi fikir olmadığına ikna etmeye çalıştıklarını” söyledi.
Fallon, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın basında yer alan Kuzey Irak’la ilgili sözlerine işaret edilerek Türkiye’nin kuzey Irak’a girmesi ihtimaline ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, “Eğer Türkler bu tehdidi gerçekleştirirse, o gün asla güzel bir gün olmaz” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tablacılar tezgah açmada kararlı

SONRAKİ HABER

Doğu’nun yoksul çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa