20 Nisan 2007 00:00

Azmettiriciler yakalansın

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel cinayete ilişkin yaptığı açıklamada gerçek azmettiricilerin yakalanmasını istedi.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel cinayete ilişkin yaptığı açıklamada gerçek azmettiricilerin yakalanmasını istedi. Cinayetin kontra güçlerin son marifeti olduğunu kaydeden Tüzel, “Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinin ardından; katillerin yaşına bakarak, sosyolojik tahliller eşliğinde, cinayetin gerçek azmettiricilerinin ve arkasında yatan gerçek nedenlerin ötelenmesi, kontra güçleri pervasızlaştırmış ve Malatya’daki bu menfur cinayet yaşanmıştır. Katiller, ırkçı milliyetçiliğin ve şovenizmin kışkırtılması sonucu ağulanmış basit birer maşadan ibarettirler” dedi.
Cinayetin arkasında karanlık güç odaklarının iktidar hesaplaşmalarının yattığını belirten Tüzel, halkın, hiçbir ulus, halk ya da din ve mezheple ilgili dostluk ve kardeşlik duygularından başka bir duygu beslemediğine bütün tarihin tanık olduğunu söyledi. Tüzel açıklamasında “Bu hain cinayetleri kınıyor, cinayetin gerçek azmettiricilerinin biran önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.
Eylemin arka planı ortaya çıkarılmalı
Fener Rum Patrikliği, cinayeti lanetlendiğini bildirdi. SHP, ÖDP, İstanbul Barosu, Basın Konseyi, Halkevleri, “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi” üyeleri, Türk-İş, Memur Sen, İstanbul Tabip Odası, Mazlum-Der ve Türk Eczacılar Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası de yaptıkları açıklamalarla Malatya’da yaşanan vahşeti kınadıklarını belirttiler. (HABER MERKEZİ)
‘Karanlığa teslim olmayacağız’
İzmir’de Eski Sümerbank önünde toplanan siyasi parti, sendika ile kitle örgütü temsilcileri Konak Meydanı’na kadar yürüyerek Mayatya’da yaşanan katliamı protesto etti.
Kitle adına konuşan İHD İzmir Şube Başkanı Lütfü Demirkapı, olayı kınayarak “Acımız büyük” dedi. Türkiye’nin, farklı düşünenleri, hedef alan ve şiddetin dilinin hakim kılan karanlık bir sürecin içine çekilmeye çalışıldığını belirten Demirkapı, “Birilerinin Türkiye’yi içine itmeyi düşündüğü bu karanlığa teslim olmayacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yolcu taşımacılığı alarm veriyor

SONRAKİ HABER

Cinayet Almanya’da geniş yankı uyandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa