20 Nisan 2007 00:00

Okullar 25 Nisan’da öğretmensiz

Okul yönetimlerinde kadrolaşmaya gidileceği tepkisine neden olan “Eğitim Kurumları Yöneticilerini Atama Yönetmeliği” öğretmenleri eylem kararı almaya itti.

Paylaş

Okul yönetimlerinde kadrolaşmaya gidileceği tepkisine neden olan “Eğitim Kurumları Yöneticilerini Atama Yönetmeliği” öğretmenleri eylem kararı almaya itti. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’e üye öğretmenler 25 Nisan 2007 çarşamba günü sevk alarak okullarına gitmeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren atama yönetmeliğine karşı tepki gittikçe büyüyor. Yayınlanmasının hemen ardından 4 ayrı eğitim sendikasının Danıştay’da yürütmeyi durdurma ve iptal içerikli 4 dava açmasına neden olan yönetmeliğe karşı sendikalar şimdi de iş bırakma ve alanlara çıkma kararı aldı.
Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının yönetimleri aldıkları karar doğrultusunda 25 Nisan 2007 çarşamba üye öğretmenlerin okullarına gitmemesi çağrısında bulunacak. Binlerce öğretmen çarşamba günü sevk alarak işe gitmeyecek, alanlara çıkacak. Çarşamba günü Ankara’daki öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kızılay’daki binası önünde, diğer illerdeki öğretmenler ise il milli eğitim müdürlükleri önünde basın açıklamaları yapacak.
Öte yandan CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği"nin hemen uygulamaya sokulmasının daha önce vekaletle yöneticilik verilen isimlerin yaklaşan genel seçimler öncesi asıl kadroya alınma düşüncesiyle ilgili olup olmadığını sordu. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Köylülerden sağlık ocağı eylemi

SONRAKİ HABER

Direndiler ve kazandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...