20 Nisan 2007 00:00

GÜNCEL

Dinci ve ırkçı propaganda ile beyinleri teslim alınmış gençler Malatya’da üç kişinin boynunu keserek öldürdüler.

Paylaş

Dinci ve ırkçı propaganda ile beyinleri teslim alınmış gençler Malatya’da üç kişinin boynunu keserek öldürdüler.
Emniyet yetkilileri faillerin yakalandığını açıkladı.
Basının aktardığına göre, katiller “bunu vatan için yaptık” demişler.
Bu iğrenç, ilkel ve barbarca işlenmiş cinayet Türkiye’de yaşayan bizleri fazla şaşırtmadı.
Hatta, belki bir kısmımız bu tür cinayetler olabileceğini tahmin bile ediyordu.
Neden şaşırmadık?
Çünkü, maalesef ülkemizde bu tür cinayetlerin her an işlenmesi için koşullar mevcut. Bu koşullar oluşturuldu.
Bu cinayetin de sorumlusu, daha öncekiler gibi gelmiş geçmiş bütün siyasi iktidarlar, egemen güçlerdir.
Yıllardır, gençlerimizin, insanlarımızın kafalarını ırkçı, gerici fikirlerle doldurdular. Daha öncesini bir tarafa bırakalım; altmışlı yılların sonunda Demirel iktidarının ve CIA güdümlü kontrgerillanın planlı ve programlı çalışmaları unutuldu mu? Komünizmle mücadele dernekleri, Aydınlar Ocağı, Türk-İslam sentezi, MHP ve ülkücüler, komanda kampları, tarikat kampları, “bana milliyetçiler suç işliyor dedirtemezsiniz” diyen başbakanlar, sol güçleniyor diye İsviçre’de yaşayan Erbakan’ı Türkiye’ye getiren ve parti kurduran generaller, yüz bin civarında din adamına bütçeden verilen paralarla ülkenin her yerine götürülen dini propaganda, 12 Eylül’de her konuşmasına bir ayetle başlayan cunta şefi, okullara konulan zorunlu din dersi eğitimi, Yeşil Kuşak Projesi, yurtdışına gitmiş işçileri eğitmek için Rabıta örgütü ile işbirliği yaparak din adamı gönderen cuntacılar, yıllarca devlet memuru olarak çalışıp emekli olanların kurdukları tarikatlar ve islam orduları, emniyet ve yargı içindeki tarikatçılar, ilkokullara öğretmen kisvesi ile doldurulmuş imamlar, eğitimin özelleştirilmesi bahanesi ile ülkenin en ücra köşelerinde açılmış şeriatçı dershaneler ve yurtlar, dinci ve ırkçı gericiliği her zaman hoş görmüş ve desteklemiş büyük basın, Ramazan’da sahtekarca dini yayınlar yapan tekelci medya, gemi kaçıran şeriatçılara abilik yapan MİT mensupları, şeriatçı ve ırkçı katilleri cezaevlerinden kaçıranlar, kararlarında inanılmaz örgütler ve örgütlü suçlar yaratan ama ırkçı ve şeriatçı katillerin bir örgütün üyesi olacağına asla inanmayan yargı sistemi, kitleleri politikalarına kazanmak için provokasyonlardan ve katliamlardan kaçınmayan gerici politika erbabı vb.vb.
Bunları bilmeyen var mı? Bunları bildiğimiz için şaşırmıyoruz. Hatta, böyle iğrenç cinayetleri bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bu tür olaylar olabilir diyoruz.
Bu canileri yaratanlardan onları temizlemeyi beklemek boşunadır. Hatta gaflet ve delalettir. Bu iklimi, bu gericiliği, faşizm ve şeriat tehlikesini ancak emekçi sınıflar ve onların iktidarı yok edebilir. AB’den ve askerlerden medet umanlar artık emekçilerin, kendilerinin gücünün farkına varıp birleşmelidir.
Kamil Tekin Sürek
ÖNCEKİ HABER

Dini bütün işçinin cumhurbaşkanı seçimi!

SONRAKİ HABER

Köylülerden sağlık ocağı eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...